Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudom milyen tantárgyból...

Nem tudom milyen tantárgyból fakultáljak biológia mellett. Ti mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a kémia illik hozzá, de az nem a szívem csücske...

2012. máj. 10. 17:41
 1/7 bensdorp ***** válasza:
100%

Hát én a kémiát ajánlom, mivel a legtöbb biológiát igénylő felsőoktatási intézménybe már a felvételin, de később pláne nagy szükséged lesz rá. Ha a biológia érdekel, muszáj lesz kémiával is foglalkoznod, amihez kell egy jó alap.

Lehet még fizika (orvostudományos, természettudományos mérnök- és agrárképzésekbe, biofizikusnak, geológusnak), földrajz (geológus), matematika (mérnök, agrár, pszichológia, geológia), informatika (bionika), történelem (pszichológia), magyar (gyógypedagógia, pszichológia), idegen nyelv (pszichológia).

2012. máj. 10. 18:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy hol szeretnél továbbtanulni.

Ha biológiával akarsz foglalkozni, nem árt megbarátkozni a kémiával. Ha nagyon nem visz rá a lélek, akkor fizika. Esetleg földrajz, matematika.

2012. máj. 10. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Valóban attól függ, hogy milyen szakirány érdekel.

Mivel a kémiát nem annyira szereted, én a fizikát és a föcit ajánlanám, vagy a magyart. Nővérem pedadógus akart lenni, ezért ő anno a biológiát és a magyart vette fel fakultációként.

2012. máj. 10. 19:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Huu, most olvasom vissza a válaszomat. kicsit félreírtam, nem pedagógus, hanem logopédus akart lenni, - nem mindegy. :D
2012. máj. 10. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:
kémiát válaszd az a legjobb tantárgy:D
2012. máj. 10. 19:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Hiába nem szereted a kémiát, gondolom tovább akarsz majd tanulni, és valószínűleg a biosszal, ahhoz pedig elengedhetetlen a kémia! Hidd el, sokkal könnyebb dolgod lesz, ha most lesz egy jó alapod, mert később sokkal nehezebb lesz behozni a lemaradást (persze nem lehetetlen, de jobb időben elkezdeni). Anno én se nagyon tudtam dönteni, mi legyen a biosz mellé, pedig a kémia votl az egyik kedvenc tárgyam. Azt is választottam faktnak, aztán mire odáig jutottam nyugdíjba ment a tanárom és vmi hihetetlenül képzetlen nő jött helyette, hát mondanom se kell semmit se tanított, semmit se ért az egész... aztán egyetemen kellett megtanulnom mindent, azt is, amit mások már gimiben megtanultak.

Hidd el, nem olyan jó ám :)

Amúgy mi szeretnél lenni? Úgy könnyebb lenne választ adni.

Esetleg még a matekot lehetne mondani, ha mérnöki pályára készülsz (de biológiával kapcsolatos mérnöki szak a biomérnök, ahol több a kémia, mint a biosz, így hát oda is a kémia kell, de ha azt nagyon nem akarnád, akkor matek még ott jól jöhet).

2012. máj. 11. 11:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát!

Van még pár napom hogy átgondoljam...

2012. máj. 11. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!