Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ahhoz, hogy a BGF-n (vagy...

Ahhoz, hogy a BGF-n (vagy bárhol Bp-en) az emberi erőforrások szakra bekerüljek, kell 1 emelt szintű érettségi jövőre?

Figyelt kérdés
2012. máj. 10. 14:27
 1/2 anonim ***** válasza:

A felvi.hu-n mindent megtalálsz. Én is onnan szoktam okosodni ebben a témában, engem is a gazdaságtan érdekelne. :D

A BGF-en az emberi erőforrások szakon érettségi követelmény:

Az alábbi vizsgák közül kettőt kell választani:

gazdasági ismeretek közép v. emelt szintű érettségi

vagy

matematika közép v. emelt szintű érettségi

vagy

történelem közép v. emelt szintű érettségi

vagy

egy idegen nyelv közép v. emelt szintű érettségi (angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol)

vagy

szakmai előkészítő tárgy:

kereskedelmi és marketing alapismeretek közép v. emelt szintű érettségi

vagy

közgazdasági alapismeretek közép v. emelt szintű érettségi

vagy

vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek közép v. emelt szintű érettségi

Tehát konkrétan nem írják, hogy kell emelt szintű érettségi, viszont emelt érettségivel több pontot kapsz, így nagyobb eséllyel kerülsz be.

Bár azt érdemes tudni, hogy már csak önköltséges formában indul, ez a BGF-en félévente 216.000Ft/félév.

17/L

2012. máj. 10. 19:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, ezt az oldlt én is megtaláltam ,de nem volt nekem egyértelmű! :) Tudom, már csak önköltséges a dolog, nem mintha esélyem lett volna az államira.

Azért köszönöm a segítséget :)

2012. máj. 11. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!