Felnőttként is elmehetek diszkalkulia elbírálásra? Mi a menete?
Persze, elmehetsz. Sőt, jól is teszed ha elmész.
Az előzőnek meg azért nincs igaza. Ez egy létező betegség, nem ő tehet erről. De van rengeteg szakma, amit el lehet végezni matek nélkül is. Valóban, jelent némi hátrányt, de nem akadályozza meg az embert a céljai elérésében.
Szinte nekem is ugyanez volt a probléma, kicsit mindig más voltam a többieknél, általánosba is, voltak nekem is hülye tanárok, akik azon akadtak fent hgy nem értették, hogy lehet matekbol felmentés. sajna nekem is kellemetlenek voltak az éveim.mindig nekem kelett kimagyaráznom. főleg h mások is úgy kezeltek.. önbizalomhiány is lett belőle
most esti érettségire járok, felmentést ugyanúgy elkellet intézni,(ami már 60-70 ezer ft között volt)., Elte-én álitották ki a szakvéleményt, amiben leirják hogy Idegen nyelv és matematika osztályzás alól felmentett, és helyette más 2 tárgybol kell érettségizni. igy matekra nem is járok be, Angolra meg azért csak beülök hátha megragad valami, annak ellenére hogy a tanár se tudja hogy felvagyok mentve, 2es re zárt félévkor, pedig nemcsináltam sokmindent :D
Ehhez az egészhez nekem még az is hozzájön hogy a tanulás, figyelemmel is baj volt, nehezen ment mindig is, más tárgyakból is, elég minimális szinten lettek a tanulós éveim.
Mostanra tisztázódott bennem ez az egész és átlátom, hogy másabb vagyok a többieknél és hogy mi ez a "betegség" elég idétlen dolog, ami nagyon megneheziti a hétköznapot, kiterjed a kapcsolatokra is.munkára.
ennek ellenére kedves kérdező, te még szerencsés vagy hogy férjezett is lettél, és sikerült kialakitanod a neked megfelelő életvitelt
mostmár hogy átlátom, én is igyekszem arra fókuszálni hogy magamat fejlesszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!