Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak engem idegesít ez az...

Csak engem idegesít ez az állandó hiszti az érettségi körül?

Figyelt kérdés

Minden évben ugyanaz a szöveg. "Jajj, hogy kicsesztek velünk", "Milyen szörnyűségesen nehéz volt", "Az emelt is könnyebb volt mint a közép" stb.

Mindenkinek az a legnehezebb, amit éppen neki kell megcsinálni. A többi érettségi sem könnyebb semmivel, csak annak tűnik. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más számít nehéznek.

Ha meg véletlenül még is annyira szörnyen nehéz az érettségi, akkor mi van?

Megbukni még így sem lehet rajta...

Ha meg mindenkinek szar lesz, akkor a pontok is lejjebb mennek, ugyanis a jelentkezők pontja alakítja a ponthatárt.

Akkor minek az állandó vinnyogás?

Miért számít vki ötös érettségire, ha végig bukdácsol a gimiben?

2012. máj. 9. 23:43
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 A kérdező kommentje:

Az enyémet aztán egészen nyugodtan megnézhetnéd, mert nincs okom szégyenkezésre. A legrosszabb érettségim 86%-os lett, pedig 6 tárgyból vizsgáztam, az egyikből emelt szinten.

De nem neked fogom bizonygatni, ha elhiszed akkor elhiszed, ha nem, akkor nem.

A "ki az, aki a kettesért megy" című dologra:

Mint már mondtam (csak ugye az érveket elolvasni luxus lenne...), az érettségit úgy csinálják meg, hogy megbukni és nehéz legyen rajta, meg 100%-ra írni se legyen könnyű.

Ennek pont az az értelme, hogy a pontok alapján sorba tudják állítani az embereket, ugyanis az érettségi egyenlő a felvételivel.

Még egyszer megkérdezem: Mi értelme lenne annak, ha olyan könnyűre csinálnák az érettségit, hogy a nem teljesen degenerált emberek közül mindenki 100%-ra írja?

Mi értelme lenne, ha minden egyes ember, aki nem teljesen idióta, az max pontot szerezne az érettségin?

Mégis hogy állítanád sorba a felsőoktatásba jelentkezőket?

Pont az a lényege bakker, hogy aki nagyon okos/nagyon szorgalmas, az jól írja meg, aki meg kevésbé, az ne olyan jól.

Nem értem, hogy ezen mégis mit nem lehet megérteni.

2012. máj. 11. 11:20
 52/65 anonim ***** válasza:
Pont ez az. Ennyiben fog nehezedni az érettségi, hogy 20% helyett 25% kell a 2-eshez. Kérdezem én, ebben mi a nehezítés? Semmi... Azokat érinti csak, akik épphogy átcsúszni szándékoznak az érettségin. Az eredményeim meg ne érdekeljenek, egy idegennek nem fogok semmit bizonygatni:)
2012. máj. 11. 11:47
 53/65 anonim ***** válasza:
Én például németnek alapból úgy álltam neki, hogy kettes legyen, a többi le van tojva. Az infóm 96%, a matekom a megoldókulcs alapján hibátlan (legalábbis a végeredmények) szóval én biztos ezt a kettőt duplázom, ebből kifolyólag nem kell nekem a németen törni magam, amúgy se nagyon tudtám, mert kb soha az életemben nem tanították rendesen. Különtanár nélkül maximum időmilliomos tud rendesen nyelvet megtanulni.
2012. máj. 11. 12:59
 54/65 anonim ***** válasza:
"kedves" bunkó kérdező! amint látod (ha visszanézegetnéd a %-at) már az eleje óta válaszolgatok, lehet te orvosira jársz, de nem mindenki olyan okos, mint te, én is 6 tantárgyból érettségizek, a legrosszabb eredményem nekem is a 4-es lesz, de sztem egyáltalan nem könnyű, jah és persze nekem is van ilyen h előrehozott angol 96%, de tudod nem mindenki kitűnő tanuló, én matekból jó vagyok, jobb mint angolból, erre tessék nem elszúrom?! és csak 4es lesz...
2012. máj. 11. 13:12
 55/65 A kérdező kommentje:

Mégis miért vagyok bunkó?

Nem tartom magam zseninek, te izéltél, hogy "megnéznéd a bizonyítványom" Hát nézzed:DD

Nm lehet mindenki okos, sem kitűnő tanuló. De és? Nem nézek én le azért senkit, mert nem tudja 100%-ra megírni az érettségit.

De h vkinek egyszerűen nem olyan a képessége, az mi a francét várja azt, hogy tökéletes legyen az érettségije?

Tehetek én arról, hogy elszúrtad az érettségit?

Az a te bajod, ha nem tudtál olyna teljesítményt nyújtani, amilyet elvártál volna magadtól.

Ez nem az érettségit minősíti.

Én sem akadok ki, ha egy vizsga nem sikerül, meg nem hőbörgök hogy "jaj de nehéz". Érdekes módon más meg tudja csinálni.

Mi következik ebből? Az, hogy nem a vizsgával van a gond, hanem velem.

2012. máj. 11. 17:05
 56/65 anonim ***** válasza:
na most linkelnem eletemben elosor azt az alakot aki fogja fejet! :D lehet h okos vagy kerdezo, de az elethez hulye! olvasasra meg emlekszel?! gyakorolj!
2012. máj. 11. 21:40
 57/65 A kérdező kommentje:

Mégis mit képzelsz te magadról? Én nem sértegettelek, te se tedd.

Ha nem tudsz értelme,s intelligens, kulturált ember módjára vitatkozni, akkor keress másik kérdést és okoskodj ott.

Én megértem, ha vkinek nem egyezik a véleménye az enyémmel, de akkor érveljen normálisan, indokolja meg.

Te csak puffogsz, vinnyogsz, sértegetsz. Erre köszönöm szépen, de nem vagyok kíváncsi.

2012. máj. 11. 22:27
 58/65 anonim ***** válasza:
Amúgy kérdező, neked tényleg nagy a pofád. Tényleg nem teljesen tök mindegy neked, hogy ki milyen kérdést tesz fel ezen a ratyi oldalon? Tudtommal erre való. Én sem háborgok, hogy napi n+1 "terhes vagyok?" kérdés került fel. Mindenkinek a magánügye, ahogy a hőbörgés is. Ha hőbörögni akar neked nem kötelességed elolvasni, szimplán átgörgeted aztán jó napot! Ez a kérdés alapból is provokatív, erre még egy nehéz felfogású idióta is párosul mellé. Éld a saját életed. Ez csak egy jó tanács.
2012. máj. 12. 14:56
 59/65 anonim ***** válasza:
93%
14:56 Ha annyira mindegy lenne neked, hogy ki-milyen kérdést tesz fel, akkor nem írkálnál die hőbörögve, h minek rak fel ilyen kérdést. Magad ellen beszélsz...
2012. máj. 12. 15:18
 60/65 A kérdező kommentje:

55%-osnak igaza van.

A saját jó tanácsodat legelőször megfogadhatnád te:D

Egyébként mint mondtam, elfogadom más véleményét is, ha ad hozzá egy normális indokot.

Eddig azt még nem hallottam.

Nem értem, hogy miért nevezel nehéz felfogásúnak.

Sértegetni én is tudok bárkit...

2012. máj. 12. 16:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!