Csak engem idegesít ez az állandó hiszti az érettségi körül?
Minden évben ugyanaz a szöveg. "Jajj, hogy kicsesztek velünk", "Milyen szörnyűségesen nehéz volt", "Az emelt is könnyebb volt mint a közép" stb.
Mindenkinek az a legnehezebb, amit éppen neki kell megcsinálni. A többi érettségi sem könnyebb semmivel, csak annak tűnik. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más számít nehéznek.
Ha meg véletlenül még is annyira szörnyen nehéz az érettségi, akkor mi van?
Megbukni még így sem lehet rajta...
Ha meg mindenkinek szar lesz, akkor a pontok is lejjebb mennek, ugyanis a jelentkezők pontja alakítja a ponthatárt.
Akkor minek az állandó vinnyogás?
Miért számít vki ötös érettségire, ha végig bukdácsol a gimiben?
Amúgy szerintem senki ne mondja azt, hogy a matek érettségi nehéz, ha olyan ember, aki nem tudja kiszámolni, hogy 40 pont a 90 pontnak hány %-a, az átmegy kettessel.
Egyszerűen nevetséges. Az sem értem, hogy az ilyen hogy jut el az érettségiig.
A kosztolányis kérdés nem értem, miért volt szívatós. Így néz ki:
"A Nemzeti olvasókönyv nyitánya a lenni vagy nem lenni? dilemmáját felvető írás. Kitől
származik, származhat a szöveg? Húzza alá a megfelelő választ, majd az Elöljáróban közölt
információk alapján indokolja döntését! (5)"
Egyrészt szerintem alap, hogy ha az ember szövegértést ír, akkor minden kérdésnél átfutja a szöveget, mert abból kell dolgozzon.
Másrészt itt azt is kérték, hogy indokolják a szövegbeli információk alapján. A szövegből pedig nem lehet Shakespeare-t indokolni, tehát ha a diákok legalább vették volna a fáradságot, hogy átfussák a szöveget, máris nem szúrják el.
68%-os:
És szerinted a kérdés úgy szólt, hogy "miért rinyálnak a végzősök a változtatások miatt?"
Ugye nem?
Igen, szívatták őket eleget. Bizonyos dolgokkal nem is értek egyet. De nem ez a téma.
Rinyáljanak azért, azt legalább megérteném.
De ne azért, hogy nehéz az érettségi. Mert semmivel sem nehezebb, mint az előzőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!