Szerintetek milyen volt a mai töri érettségi?
az esszék nem voltak nehezek csak adhattak volna több forrást
a teszt rész közepesen volt nehéz
2012be volt a kiegyezés, bethlen :D 2013ba jöhet a Nemzetiségi kérdés és Teleki... hadd sz*passuk a népet.
Amúgy IV Béla könnyű volt, de hiányoltam a magyar uralkodókat: II. András és az Aranybulla, I Károly, Géza v I. István
Nem volt rossz. Szerintem nem gond, hogy az esszéknél nem segítettek túl sokat a források, nem baj, ha kell egy kis tudás is a törihez.
Le fognak egyesek pontozni, akkor is így gondolom.
És azzal együtt is így gondolom, hogy a két egyetemes töris rövidesszé közül egyiket se tudtam, és erre nem vagyok büszke, mert könnyű téma és alapműveltség mind a kettő.
A levantei kereskedelmet választottam, térképről kiírtam, amit le lehetett olvasni, és átfogalmaztam a forrást. Ezek mellé még írtam a kereskedelem nehézségeiről (vízen viharok és kalózok, szárazföldön árumegállító jogú városok).
Szóval én se értenék egyet egy nagyobb nehezítéssel, de ennyi viszont kell... Emberek, valamennyi tudás kell, alapműveltség!! (Mondom, én se vagyok büszke magamra a levantei kereskedelem meg az ENSZ nem tudása miatt... :'( )
Az első részben pedig sokat segített az atlasz, illetve nagy része ALAPMŰVELTSÉG, amit egy értelmiséginek élete végéig kellene tudni. Sajnos én személyesen már most se tudom, kellett az atlasz, és lesznek hibáim is. :(
Egyébként az USA-miniszterelnöknél atlasz, Rajk László melyik korszakhoz tartozik -> atlaszban ott van Rajk László kivégzése.
Magyar Dolgozók Pártja -> 56-ig, onnantól MSZMP a neve, ez is könnyű volt.
Becsapósnak éreztem az úrbéri rendeletes feladatnál a kilencedet. Azért szerintem ott oda kellett figyelni, hogy a termények tíz százalékának beszolgáltatásához ne tizedet írjon valaki reflexből. (Tizedet -> egyháznak, kilencedik tizedet, azaz kilencedet földesúrnak).
ma 15:12
50%-ra gyúrtam, de most úgy érzem, talán az 5-ös is meglesz.
Akinek pedig a töri a felvételi tárgya, az valószínűleg sokat tanult rá, könnyebben fejébe megy a töri, mint az átlagnak, és legalább az elmúlt két évben rágyúrt a törire, erősen. Ja, és minden régebbi feladatsor ismerős volt számára.
Szerintem így kell nekimenni egy felvételi tárgynak. Én így mentem neki a mateknak.
Így, ha véletlen elszúrod, az is "csak" annyit jelent, hogy 90+ helyett 80+ lesz.
Mondjuk tegnap a matekkal pont így jártam. :(
Alapból én is csak túlélni szerettem volna, de végül sztem az enyém is meglett majdnem 80%
Az EU-s feladatok gusztustalanok voltak, de azt én se bánom, hogy az esszékben nem lehetett a forrásátfogalmazásra bazírozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!