Hogy sikeresült a töri érettségi? (magyarázat vélemény lent)
Hoffmann Rózsi nagyon kitett magáért, garantált szivatós anyagot hozatott össze. Esszé terén volt max pontosra írható? Szerintem nem, mert:
Egyetemes töri (rövid): ENSZ , mi alig tanultunk valamit róla forrásnak pedig az 3-4 név kevés volt.
Levantei kereskedelemet volt célszerü választani de még az se az a hú de könnyű csak több segítség van belőle.
Magyar (rövid): bejött, amitől féltem Bethleni konszolidáció :S, itt a IV. Béla intézkedési volt a legkönnyebb.
Hosszú esszéből se voltak lusták kikeresni a legnehezebbeket: Kiegyezés (ezt választottam) , tartalmas és sok fogalmat kell tudni.
Magyarország 3részre szakadása
Emberi jogok, kissebbség stb -.-"""
Énis azokat választottam amit a #6os. :)
A levanteiben nem vagy biztos, h jót írtam... Bethlenhez sokat írtam, de nemtom, h jók-e, mert a forrás ugye elég kevéske volt.
Viszont valóban, a 3részre szakadáshoz nagyon sok infót biztosítottak : )
sztem nem volt ez olyan nehéz!
az ENSZ-hez nagyon jó forrás volt, és az atlaszban benne volt, mikor alakult, meg néhány intézkedés is. egy rövidet simán össze lehett dobni belőle.
ezenkívűl a tatárjárás utáni intézkezéseket és a nemzetiségek helyzetét választottam.
az EU-s feladat csak 3 pontot ért, ebből én is elvesztek legalább 2-őt.. amúgy a könyvben legalább egy lecke csak az intézményeiről szól...
ha többet tanultam volna, jobbat írtam volna.
de sztem volt már nehezebb is
Nekem egy nagy rakás sz@rt nem ért az atlaszom (régebbi kiadású még a 90-es évekből... :(
próbáltam pár napja a könyvtárból kivenni a legújabb fajtát, ami tele van pluszinfókkal, de az a mocskos ribanc (a könyvtáros :D) nem volt hajlandó kiadni nekem egyet se, mert "az a 9-edikeseknek van, nem kölcsönözhető, és nem akarom, hogy elveszítsd itt nekem, van enélkül is épp elég bajom (ki nem sz@rja le?!)", meg még mindenfélét hápogott... hát bekaphatja. Rohadtul kiakadtam, és juszt se pengettem ki 4000 Ft-ot rá (csak az érettségihez használtam volna, utána pince hátsó sarka)
Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy a teszt megírásához biztosít pár új fajtát a tetves, ótvaros, pusztulatos :D sulim, de g*cire nem biztosított. Még szerencse, hogy nem számít bele a jegy felvételimbe.
Bocs a panaszkodásért, most jön a lényeg:
Nem vagyok egy nagy töris, és év közben sem készültem külön az érettségire. Most viszont vasárnap reggeltől ma éjjel 1-ig átnyálaztam a B. Mátyus- Bori témavázlatos könyvet, és sztem az esszékben egész jól kivágtam magam, habár az évszámok közül sokat
nem találtam meg sehol. (ld. fent, ratyi atlasz) :(
A teszt egyáltalán nem volt gáz (a kettesre való össze nem gyűjtéséhez minimum a klinikai halál állapotában kellett lenni), az esszékhez azért kellett háttértudás, de valamit mindenhova előkapartam (Kiegyezés, levantei, IV. Béla) a fejemben lévő kusza ködgomolyagból :D
Mindent összevetve olyan nyolcvan-egy-kettő százalékban reménykedem, ennyi nekem -tekintetbe véve, h nem kell sehová- bőven elég volna. Kicsit félek, hogy kevesebb lesz ennél, deee... nem tudok nem reménykedni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!