Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A barátnőmhöz nem lehet...

A barátnőmhöz nem lehet szólni, ha jobb jegyet kapok mint ő, mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
Először is tisztázzuk, hogy nem arról van szó, hogy felvágnék vagy az orra alá dörgölném a dolgot. Nem is vagyok okosabb, nem azért sikerülnek jobban a dolgaim. Egyetemisták vagyunk. Rendre megcsinálja azt, hogy mondjuk van egy 100-150 oldalas jegyzetünk az adott tárgyból, de kapunk fülest, hogy évek óta fix kérdéssorok mennek a zh-kon, vizsgákon. Ez jelent mondjuk a fennt említett mennyiség helyett olyan 20-30 fix kérdés-választ maximum. Nekem érzékem nulla az adott tárgyhoz, de nekiülök és rászánok 1-2 órát, hogy megtanuljam azt a 20-30 kérdést. Ő ezzel szemben, majd ő megmutatja, mert ő jó abban a tárgyban, van hozzá érzéke, nekiül a 150 oldalas jegyzetnek, kivesz könyvet a könyvtárból stb. Aztán végül filmet néz, lefekszik korán, alszik fél délelőtt inkább tanulás helyett, szóval csak rákészül, de nem is tanul. Megírjuk, az általam illetve mindenki más által megtanult kérdéseket teszik fel, és fel van háborodva, hogy neki milyen rossz lett. Tiszta letört, nem lehet hozzá szólni és látom rajta, hogy melegebb éghajlatra kíván. Először még elsiklottam felette, másodjára már bosszantott, hogy ellenséges velem, de nem szóltam semmit, de ma megint megjátszotta ugyanezt. Ja és a lényeg, hogy megbeszéltük előtte, hogy ki miből készül, szóval azt se lehet mondani, hogy nem tudta, hogy rajta kívül mindenki csak a rövidebb verziót tanulja.
2012. máj. 9. 00:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy tudsz vele mit kezdeni, esetleg mondhatnád neki, hogy ez nem a te hibád, hogy ő nem tanult. Szerintem inkább féltékeny és ezért játsza ezt... Ez így furán hangzik, hisz ő is simán meg tudta volna tanulni, de lehet h nem bírja rákényszeríteni magát a tanulásra vagy problémái vannak vele..esetleg ajánld fel neki,h legközelebb készüljetek együtt, ha iylesfajta ZH lesz.
2012. máj. 9. 00:06
 2/3 A kérdező kommentje:
Már ajánlottam neki. Vagyis ő mondta még hetekkel ezelőtt, hogy átnézhetnénk a vitás, nem egyértelmű dolgokat az anyagból mielőtt írunk. Mondtam, hogy oké, de aztán többször nem hozta szóba, úgy voltam vele, hogy majd szól ha kell segítség. Erre kb fél órával a ZH előtt jött oda, hogy még ezt meg ezt nézzük át, de akkor kb már indulni kellett különben elkéstünk volna.
2012. máj. 9. 00:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Erről mindenképp beszélj vele, de sanszos, hogy veszekedés lesz belőle. Bár lehet más módon észre se venné, hogy így viselkedik...
2012. máj. 9. 05:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!