Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matek 2. részében a halmazos...

A matek 2. részében a halmazos feladatnál az összes számmal kellett számolni?

Figyelt kérdés
Mikor fel volt sorolva, hogy 100-nál nem nagyobb valós szám stb... Utána a megadott számokkal kellett a feladat többi részét is számolni? Mert nálunk az osztályból mindenki csak azokkal számolt, 2 gyerek kivételével. Ők mondták, hogy az összes "létező" számmal :S

2012. máj. 8. 11:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
am rohadt idegesítő, hogy magyarba is azt rontottam el, ami kétértelmű volt meg a matekban is... mert mindent ki tudtam volna számolni több számmal is... fhuuu
2012. máj. 8. 12:31
 12/19 anonim ***** válasza:
Én a metszetbe a 100-nál nem nagyobb 3-mal és 4-gyel is egyaránt osztható pozitív egész számokat soroltam fel. Nem azokból válogattam, amik a feladatban meg voltak adva.
2012. máj. 8. 12:33
 13/19 anonim válasza:

Tekintsük a következő halmazokat:

A = (a 100-nál nem nagyobb pozitív egész számok)

B = (a 300-nál nem nagyobb 3-mal osztható pozitív egész számok)

C = (a 400-nál nem nagyobb 4-gyel osztható pozitív egész számok)

a) Töltse ki a táblázatot a minta alapján, majd a TÁBLÁZAT ALAPJÁN írja be az 52, 78, 124, 216 számokat a halmazábra megfelelő tartományába.

2012. máj. 8. 12:44
 14/19 anonim ***** válasza:

úristen nekem eszembe se jutottt hoyg cska a megadott számokkal számoljak :S

szerencsére akkor aztmondjátok az összes 100nál nem nagyobb 3mal és 4el oszthatóval kellett??

2012. máj. 8. 12:45
 15/19 anonim válasza:
Na most akkor hogy kellett??? Én úgy csináltam hogy csak a megadott számokat írtam.
2012. máj. 8. 12:52
 16/19 anonim ***** válasza:

Utolsó rész feladatba volt hogy csak A halmaz eleme Bés C be nincs benne ott így kellett kiszámolni?

AB 100:3= 33

AC 100:4=25

BC {12;24;36....96} ezért 100:12= 8

És csak A elemeket úgy kaptam meg hogy 33+25-8= 50?

2012. máj. 8. 12:54
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem is 50 jött ki : )

Az egyik előző válaszoló pedig, amit bemásolt az evidens volt, h a megadottakkal kell dolgozni, de a többiek az utánalevő feladatot kérdezték...

2012. máj. 8. 12:55
 18/19 A kérdező kommentje:
Nekem próbaérettségin pont az volt a baj, hogy az egyik feladatnál a "b" és "c" részben nem vettem figyelembe az "a"-t, pedig kellett volna. Most meg pont az a baj, hogy figyelembe vettem :S
2012. máj. 8. 12:58
 19/19 anonim ***** válasza:

én nem tudom hogy jutott eszetekbe csak a megadottakkal számolni, az csak az ELSŐ kérdésre vonatkozott, a többi kérdésnek nem volt köze az első kérdéshez!

a többi kérdésben úgy mondták h 'A halmaz...' 'B halmaz...' és ezekbe beletartozik minden ami a feladat elején le volt írva, nemcsak az a-feladatban megadottak.

2012. máj. 8. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!