A matek 2. részében a halmazos feladatnál az összes számmal kellett számolni?
Tekintsük a következő halmazokat:
A = (a 100-nál nem nagyobb pozitív egész számok)
B = (a 300-nál nem nagyobb 3-mal osztható pozitív egész számok)
C = (a 400-nál nem nagyobb 4-gyel osztható pozitív egész számok)
a) Töltse ki a táblázatot a minta alapján, majd a TÁBLÁZAT ALAPJÁN írja be az 52, 78, 124, 216 számokat a halmazábra megfelelő tartományába.
úristen nekem eszembe se jutottt hoyg cska a megadott számokkal számoljak :S
szerencsére akkor aztmondjátok az összes 100nál nem nagyobb 3mal és 4el oszthatóval kellett??
Utolsó rész feladatba volt hogy csak A halmaz eleme Bés C be nincs benne ott így kellett kiszámolni?
AB 100:3= 33
AC 100:4=25
BC {12;24;36....96} ezért 100:12= 8
És csak A elemeket úgy kaptam meg hogy 33+25-8= 50?
Nekem is 50 jött ki : )
Az egyik előző válaszoló pedig, amit bemásolt az evidens volt, h a megadottakkal kell dolgozni, de a többiek az utánalevő feladatot kérdezték...
én nem tudom hogy jutott eszetekbe csak a megadottakkal számolni, az csak az ELSŐ kérdésre vonatkozott, a többi kérdésnek nem volt köze az első kérdéshez!
a többi kérdésben úgy mondták h 'A halmaz...' 'B halmaz...' és ezekbe beletartozik minden ami a feladat elején le volt írva, nemcsak az a-feladatban megadottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!