Mai magyar érettségivel kapcsolatban kérdezném?
Ha a hősiességre olyan irodalmi példákat írtam, hogy:
Gyűrűk Ura: Frodó, Samu
Harry Potter,
Akhilleusz,
Metro 2033: Artyom
V, mint vérbosszú: V
Ez baj? Mivel azt írták, hogy irodalmi ismereteim alapján, és ezek is az irodalom része, ráadásul mindet olvastam, a V, mint vérbosszút pedig láttam (ezt egyébként kapcsolatba hoztam hogy olyan eszmét közvetít, ami valóban megmozgatja az embereket). Tehát baj? Vagy akkor most buktam a magyar érettségit?
Trollok kíméljenek.
A kötelező irodalomban nem jutott eszembe semmi, ami valóban heroikus életérzés lenne, csak gyengén kidolgozott karaktereket.
Hát végülis az is irodalom, mert film. És a film is az irodalom része, mert könyvből csinálják a filmeket. (még, ha forgatókönyv is).
Mindegy, kötelező irodalomból semmit nem tudtam volna írni
egyáltalán nem igaz, h csak klasszikust lehet beleírni, bármit belevihetsz, ha egfelelően alá tudod támasztani
hacsak nem a feladat úgy szólt, h "...támassza alá klasszikus irodalmi példákkal.."
én már nem tudom hogy szólt, mert összehasonlítást választottam
Köszi a választ, ment a zöld kéz :D
remélem kettes meglesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!