Ki milyen tapasztalatokkal rendelkezik az emelt magyar vagy történelem érettségivel kapcsolatban?
Az emelt magyarról tudok nyilatkozni. Az érettségi előtt néhány hónappal döntöttem úgy, hogy magyarból is emelt szintű érettségit csinálok (faktos sem voltam), de intenzív felkészüléssel az iskolámban a legjobb érettségit írtam. Viszonylag sokat olvasok, úgy-ahogy fogalmazni is tudok, irodalmi műveltségem is van, de ahhoz, hogy egész jó pontszámot értem el, ahhoz tényleg kellett a tanulás. Olvass, írj rengeteg fogalmazást, próbálj minél több terminus technikust használni. A magyar emelt (sem) egyszerű és sokan panaszkodtak már itt is, hogy lepontozták stb. Szóval az írásbelihez nagyon toppon kell lenni irodalomtörténetből, és nem mellesleg ki kell fogni egy humánus javítótanárt. A szóbelin pedig amellett, hogy tudod a tételt, szúrjál oda kis műveltségelemeket, amivel lenyűgözöd a vizsgáztatókat (pl.: olvasd el Babits esszéjét Aranyról és Petőfiről, az abban szerzett infókat pedig beépítheted két tételbe is).
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!