Hogyan írjak magyar érettségin 3 oldalt? Melyiket válasszam, ha nem sok a tudásom? Előnyök-hátrányok.
Figyelt kérdés
2012. máj. 6. 12:29
1/6 anonim válasza:
ezt neked kell tudnod. 80% h én érvelést választok. 4 év alatt írtunk pár ilyen "próbaérettségis" dolgozatot, mindig érvelést írtam. ahogy én azt könnyebbnek érzem (de ez relatív).
2/6 A kérdező kommentje:
Mi egyiket se csináltuk és kétségbe vagyok esve, fogalmam nincs mit csináljak :(
2012. máj. 6. 12:54
3/6 anonim válasza:
Én is érvelést akarok írni, mert szerintem a többi rizsázás azt meg nem nagyon tudok.:D Ennek a hátránya hogy kell háttértudás.
Ha nem sok a tudásod akkor így egy nappal érettségi előtt a novella elemzést tudom neked ajánlani, nézd meg a szempontokat mi alapján kell és ennyi...sokkal többet nem tudsz már csinálni szerintem.
4/6 anonim válasza:
Érvelést csak akkor ha van kellő irodalomtörténeti ismereted , hiszen mindig szokták kérni , hogy hozz fel könyvet híres szerelmesekről stb.. Én verselemzést vagy novellaelemzést fogok holnap írni , ez már tuti!
5/6 anonim válasza:
érvelést NE válassz! szerintem elemezz novellát! nézd át a szempontokat és menni fog! (neten fenn van)
és inkább 4 oldalt írj
(én 4 és felet írtam próbaérettségin és megdicsért a tanár)
6/6 anonim válasza:
Ha nem vagy erős magyaros, akkor ne az érvelést válaszd! Ez a legnehezebb, mivel nagy műveltség, erős háttértudás kell hozzá, többféle érvtípust kell felhozni, és min. 8-at. Én biztos, hogy a verselemzést fogom választani, mivel két versről három oldalt írni könnyebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!