Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tudnak csinálni, ha nem...

Mit tudnak csinálni, ha nem fizeti ki a párom a tandíjat?

Figyelt kérdés

Párom év elején jelentkezett második okj-s (tehát fizetős) képzésre, de szeptember elején kapott egy gyakorlati munkát, így nem járt be egész évben egy napot sem.

Az iskolában sumák van így sem a hiányzások, sem semmi ilyesmi nincs elkönyvelve, a képzési díjat is össze-vissza fizetik a tanulók.

Tehát nem érkezett még felszólítás a fizetést illetőleg sem.

Most jött az ötlet hogy inkább egyetem, tehát a suli úgy ahogy van, ott lesz hagyva.

Most vegyek fel kölcsönt hogy ki tudjuk fizetni a nagy semmit?

Vajon tehet egyáltalán valamit a suli anélkül hogy magát ne keverje szarba?

2012. máj. 4. 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Higyj nekem, a papírmunka rendben van ;) szóval csak ti tudtok szívni.
2012. máj. 4. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha nem szólítanak fel, akkor hagyjátok! Amin pedig nem veszel részt, azért miért fizetnél?
2012. máj. 4. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Jobb helyeken, ha jelentkezel és nem fizetsz semmit automatikusan törölnek, főleg, ha még órára sem járt.

Amikor a párod melót kapott közölte az iskolával, hogy köszöni szépen ő nem szándékozik odajárni?

Ne fizessetek semmit nekik. Elvileg az ilyen OKJ-knél van valami szerződés is, amit alá kell írni. Legalább is én majdnem mentem egyre és ott a csaj mondta, hogy ilyen tanulmányi szerződés, meg hogy be fogom fizetni a képzés díját stb.

Ha a párod nem írt alá ilyesmit, akkor tényleg nem kell fizetnetek semmit, ha meg ők sumákban aláíratták valakivel a nevében, akkor azt egy grafológus kideríti, így még fel is lehet őket jelenteni csalásért.

2012. máj. 4. 21:14
 4/5 anonim ***** válasza:
ha fizettetnének, nyugodtan kérd meg őket, hogy adják elő a jelenléti íveket ahol a párod megjelent, valamint a dolgozatokat, amiket megírt:)
2012. máj. 5. 00:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Bocsánat hogy csak most írok, nem voltam netközelben.

A párom eddig szerette volna ezt a papírt. többen megtették már ebben a suliban hogy egyáltalán nem jártak be, de év végén levizsgáztak és ennyi.

Viszont most hirtelen jött az ihlet ugye :)

Nem, nem írt alá semmi ilyesmit.

Akkor hagyjuk szerintem a fenébe az egészet.

Köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 5. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!