Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Saját számítógép elhelyezése...

Saját számítógép elhelyezése a kollégiumi szobába?

Figyelt kérdés
Azt szeretném tudni, hogy mennyi biztonságos saját gépet berakni kolesz szobába. Nem középsulis,hanem egyetemista,szóval a biztonsági rendszer és szabályzat kissé szigorúbb(debreceni kossuth lajos kollégium,de egyébként mind1,,,) szóval a gépem elég spéci és monitorral együtt 400.000 Ft,ezért is kissé féltem,hogy elvigyem a koleszba.Talán nem tudják csak úgy kicipelni(nem laptop), de azért kárt tehetnek benne vagy ki tudja...No meg ha hazajövök 1 hétre,csak nem lehet otthagyni addig őrizetlenül. Valaki hasonló cipőben?
2012. ápr. 30. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Én már két éve végeztem egy másik egyetemen, de már akkor mindenkinek volt saját gépe. Igaz a legtöbb embernek (köztük nekem is) laptopja volt, de nem volt ritka az asztali gép sem. Mivel a szobák zárhatóak, a kollégiumokban pedig többnyire ujjlenyomatos vagy chipkártyás (esetleg a kettő kombinációja) beléptetőrendszer működik, ezért kívülálló ember nem juthat be az épületbe. A koliban eltöltött 5 év alatt nem emlékszem, hogy bárki gépe eltűnt volna. A szobákat hétvégére is be tudod zárni, így ez sem okozhat gondot. Maximum a szobatársaid hozzáállásán bukhat a dolog (nyitva felejti a szobát, még átmegy a szomszédba).
2012. ápr. 30. 22:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez koli függő is, mert pl. mi simán bemehetünk bulizni koliba, pedig nem vagyunk kolisok, tehát ki lehet játszani a rendszert, és ennyi erővel akárki lophatna is, meg rongálhatna..
2012. máj. 1. 01:25
 3/5 anonim ***** válasza:
ez erősen kolifüggő. én egy kicsi koleszba laktam, 70-80an ha voltunk, mindenki ismert mindenkit, szanaszét hevertek a laptopok, pénztárcák, senki se vitte el a másikét. de ez egyáltalán nincs mindenhol így.
2012. máj. 1. 08:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Valóban kolifüggő. Ahol én laktam, az is ilyen baráti kolesz volt, se beléptető rendszer se semmi, csak egy portás, de ő mindenkit ismert arcról. Megállította azt, aki nem oda tartozott, személyit kért, regisztrálta. Ha valami eltűnt volna azonnal gyanús lett volna, hogy idegen járt a koliban, mivel egy ilyen kis kóterban feltűnés nélkül semmit nem lehetett volna ellopni, nomeg nem is akartunk. Nyugodtan tárva nyitva lehet hagyni az ajtókat laptopokkal, mindennel együtt.

Viszont vannak olyan helyek, ahol nem így mennek a dolgok. A lényeg, hogy én mondjuk a lópás helyett jobban aggódnék a rongálás miatt. Egy koliban akaratlanul is előfordul, hogy hevesebb bulik alkalmával beleborítanak valami piát a billentyűzetbe/gépbe, átesnek rajta vagy bármi. Ez egy laptopnál könnyen elkerülhető azzal, hogy a buli idejére táskába be, az meg a zárható szekrénybe. Asztali gépnél viszont ez egy kicsit macerás.

2012. máj. 1. 12:34
 5/5 A kérdező kommentje:

igen a rongálás az amitől a leginkább félek,egy ekkora gépet meg monitort meg nem egyszerű bulik idején elrakni az útból :S

Lehet akkor albérlet lesz ebből,ahova olyan cuccaimat viszem amiket csak akarok(pl állatok). Viszont egy idegen városba egyedül kissé nehéz lesz így a beilleszkedés.... :S

2012. máj. 1. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!