Átképezném magam, mert pedagógusként nem élek meg. De mit érdemes kitanulni?
3 diplomám van, de nyomorgok vele. A tanításhoz értek és szeretem, hivatásomnak érzem, de ezzel a fizetéssel családdal nem engedhetzem meg meg magamnak ezt a "hobbit".
Átképezném magam, kitanulnék egy másik szakmát, de mivel kereshetnék több pénzt?
Milyen tapasztalataitok vannak, mit lenne érdemes tanulni?
(nyelveket beszélek, a modern eszközöket jól tudom használni, tanulékony és rugalmas gondolkodású vagyok)
Budapesti, három diplomás, nyelvekez beszélő, tanulékony, rugalmasan gondolkozó (nyomorgó!) pedagógusnak ezt itt kell megtudakolni?
Ne haragudj, de vagy: nem tudlak komolyan venni, vagy: valami olyan problémád lehet, amit itt nem társz fel. Még akkor is tartom az álláspontomat, ha olyannal jönnek, hogy "én bizony ismerek nyomorgó diplomásokat."
(Ha tévedek, akkor elnézést, mert kakukktojás mindig van.)
fogadjunk, hogy aki a magánórákat javasolta az nem tanár? mert elvileg az mind szép és jó, csak kb 1000000000000 millió ember akar magán nyelvórákat adni. szóval ez baromira nem úgy működik, hogy én most kigondolom, hogy jövő héttől napi 4 magánórát tartok délután 3ezer/per óráért...
a legviccesebb, hogy én vegyész vagyok csak nyelveket nem beszélek és ezért nem tudok igazán jól fizető melót szerezni. ha kettőnket összegyúrnánk milliomosok lennénk. :-)
Multi. Ismerősöm diplomával (teljesen más irány) a zsebében a középiskolai közgazdasági ismereteire alapozva bruttó 400-ról indított csak azért, mert tudott csehül. Az angol mellett, természetesen. Szóval, nem mindegy hogy melyik az a 2 nyelv, amin beszélsz. A többi már talpraesettség kérdése.
Az jutott eszembe, ha mindenképpen tanulnál még valamit, és a gyerekek között maradnál, akkor az képességfejlesztés legyen. Magánórában "képességfejleszteni" is lehet és megvan rá az a réteg, aki ezt meg is fizetné. Pl. összefoghatnál egy nyomorgó logopédussal és együtt segítenétek a beszédhibás meg ilyen-olyan disz-es gyerekeken. Ehhez azonban előbb be kell fektetni még (pénzt, időt, tanulást).
Miért gondolják itt sokan, hogy KETTŐ állásból kellene fenntartanom magam??? Mert ha végigdolgozom a délelőttömet, ugyan miért kéne még délutén, este és hétvégén is güriznem? A tanítás nem fizikailag, hanem idegileg fárasztó, nem kívánom dupla műszakban csinálni.
Arra lennék kíváncsi, hogy EGY DARAB állással milyen szakmákban lehet értelmesen keresni.
Köszönöm a HR-es és a multis ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!