Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az érettségi...

Mi a véleményetek az érettségire való készülésemről? Miben nem értetek egyet?

Figyelt kérdés

Magyar:

Szövegértés - Úgy érzem, hogy erre nem lehet különösebben készülni, de persze átnéztem pár korábbi érettségit, hogy a feladattípusok ismerősek legyenek.

Szövegalkotás - Eldöntöttem, hogy a műelemzést választom. Utánanéztem, hogyan lehet jól megérni, mik a szempontok.

Matek:

Matekot mindig értettem, és a képletek mind benne vannak a függvénytáblába, ezért nem érzem, hogy nagy meglepetés érhetne, de azért ebből is megcsináltam pár korábbi érettségit, mert ez az egyetlen érettségi ami számít továbbtanulásnál, és nem akarom elrontani.

Töri:

Ez a legnehezebb nekem, és legkevésbé szimpatikus is. Tanár elmondta, hogy melyik témákat érdemes átnézni, ezeket átolvasom, és atlasz segítségével próbálom a legjobban megírni.

Angol:

Mostanában úgy érzem nem megy túl jól, de a nyelvvizsgámat is most tettem le. Korábbi érettségi feladatokat csinálok, de kevésnek érzem. Hol tudnám összefoglaló jelleggel átnézni azt, ami az angolhoz kell?

2012. ápr. 28. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:

na én pont igy allok az erettsegivel, mint te, azzal a kulonbseggel, hogy en ervelest fogok valasztani, plusz angolbol mar megvan! Ja es megyek kemiabol is! en a kemiaval vagyok picit bajba, de majd meglatom mi lesz, atolvasok, 4-5 konyvet azt, megtanulom amit kell.

Neked milyen temakoroket ajanlott a tanar? én is a törivel vok bajban!

Szerintem ennel tobbet nem tudunk megtenni mar erte, hogy jobb legyen...

2012. ápr. 28. 22:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is nagyon hasonlóan készülök mint te. És érvelést választok. Szerintem itt a józan paraszti ész ami számít, és az hogy tudni kell hogyan pontoznak.

Töritől félek nagyon, mert 4 év alatt semmit nem tanultunk a tanár be se járt, az az egy amiből egy kettes tökéletes lenne. Arra nem készülök, mivel nem tudok bepótolni 4 évet egy hét alatt az alapoktól.

Angol érettségin nekünk azt mondta a tanár, hogy a pontokat nézve, a hallgatós résszel lehet leginkább felhúzni. Ilyenkor már csak azt célszerű gyakorolni. Vagy kifejezetten érettségi, hallgatós feladatok, de angol filmek is jók.

Szerintem matekból a legcsalókább a pontszámítás. Én próbaérettségit írtam, és kiderült hogy a javítókulcs szerint pl a 6 pontos feladatot, amit megcsináltam teljesen végeredmény ellenőrzés hasonlók, minden jó volt csak nem írtam oda hogy szigorúan monoton növekvő, 0 pontot adtak rá. Matekból szerintem ezeket a kis apróságokat kell átnézni.

2012. ápr. 30. 18:20
 3/4 A kérdező kommentje:

Nekünk tanár kb megtiltotta h érvelést írjunk, mert azt hisszük, hogy tudjuk, de nem.

Én se tanultam semmit töriből és a próbaérettségin így írtam 50%-ot atlaszból.

2012. ápr. 30. 18:50
 4/4 anonim ***** válasza:
hát az érvelésről csak annyit, hogy sokféle véleményt hallottam. más suliban a tanár az elemzést ellenzi. én néztem előző érettségikből érvelés témákat és van ahol tényleg elég gagyik vannak. célszerű megtanulni szerintem az mindegyik lehetőségnek a szabályait
2012. máj. 1. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!