Mi a véleményetek az érettségire való készülésemről? Miben nem értetek egyet?
Magyar:
Szövegértés - Úgy érzem, hogy erre nem lehet különösebben készülni, de persze átnéztem pár korábbi érettségit, hogy a feladattípusok ismerősek legyenek.
Szövegalkotás - Eldöntöttem, hogy a műelemzést választom. Utánanéztem, hogyan lehet jól megérni, mik a szempontok.
Matek:
Matekot mindig értettem, és a képletek mind benne vannak a függvénytáblába, ezért nem érzem, hogy nagy meglepetés érhetne, de azért ebből is megcsináltam pár korábbi érettségit, mert ez az egyetlen érettségi ami számít továbbtanulásnál, és nem akarom elrontani.
Töri:
Ez a legnehezebb nekem, és legkevésbé szimpatikus is. Tanár elmondta, hogy melyik témákat érdemes átnézni, ezeket átolvasom, és atlasz segítségével próbálom a legjobban megírni.
Angol:
Mostanában úgy érzem nem megy túl jól, de a nyelvvizsgámat is most tettem le. Korábbi érettségi feladatokat csinálok, de kevésnek érzem. Hol tudnám összefoglaló jelleggel átnézni azt, ami az angolhoz kell?
na én pont igy allok az erettsegivel, mint te, azzal a kulonbseggel, hogy en ervelest fogok valasztani, plusz angolbol mar megvan! Ja es megyek kemiabol is! en a kemiaval vagyok picit bajba, de majd meglatom mi lesz, atolvasok, 4-5 konyvet azt, megtanulom amit kell.
Neked milyen temakoroket ajanlott a tanar? én is a törivel vok bajban!
Szerintem ennel tobbet nem tudunk megtenni mar erte, hogy jobb legyen...
Én is nagyon hasonlóan készülök mint te. És érvelést választok. Szerintem itt a józan paraszti ész ami számít, és az hogy tudni kell hogyan pontoznak.
Töritől félek nagyon, mert 4 év alatt semmit nem tanultunk a tanár be se járt, az az egy amiből egy kettes tökéletes lenne. Arra nem készülök, mivel nem tudok bepótolni 4 évet egy hét alatt az alapoktól.
Angol érettségin nekünk azt mondta a tanár, hogy a pontokat nézve, a hallgatós résszel lehet leginkább felhúzni. Ilyenkor már csak azt célszerű gyakorolni. Vagy kifejezetten érettségi, hallgatós feladatok, de angol filmek is jók.
Szerintem matekból a legcsalókább a pontszámítás. Én próbaérettségit írtam, és kiderült hogy a javítókulcs szerint pl a 6 pontos feladatot, amit megcsináltam teljesen végeredmény ellenőrzés hasonlók, minden jó volt csak nem írtam oda hogy szigorúan monoton növekvő, 0 pontot adtak rá. Matekból szerintem ezeket a kis apróságokat kell átnézni.
Nekünk tanár kb megtiltotta h érvelést írjunk, mert azt hisszük, hogy tudjuk, de nem.
Én se tanultam semmit töriből és a próbaérettségin így írtam 50%-ot atlaszból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!