Akkor most nem kell továbbtanulnom vagy mi? (bővebben
lent)
Figyelt kérdés
Szóval fél év előtt nemsokkal magántanuló lettem egy másik iskolában, mint ahová előtte jártam. Még nem kellett vizsgáznom és valami miért nem kaptam félévi bizonyítványt. A jegyeim nem a legjobbak, sőt, szerintem mindenből 2es leszek max 3as. Megjelöltem egy gyengébb gimit, ahová nem kell felvételit írni és egy szakközépiskolát. Már minden osztálytársam és ismerősöm megkapta az értesítést, hogy hová vették fel, de én nem kaptam semmit. Akkor most nem vettek fel sehová? Vagy ilyenkor mit kell tenni? Őszintén szólva, törvény ide vagy oda, úgy terveztük, hogy nem tanulok tovább, mert elköltözünk, veszünk egy farmot és ott kéne hogy dolgozzak. Amolyan családi vállalkozás, amit én nagyon szívesen csinálnék. Nade nem ez most a lényeg. Ha nem vettek fel sehova kihagyhatok egy évet és utána továbbtanulni?
2012. ápr. 28. 03:53
1/6 anonim válasza:
tanköteles vagy, nem lehet kihagyni egy évet
2012. ápr. 28. 08:37
2/6 anonim válasza:
ilyen nincs, és nehogymárazért. leszakadna a pofám, ha a gyerekem legalább a középiskolát nem végezné el.
2012. ápr. 28. 09:09
3/6 anonim válasza:
Tanköteles vagy, úgyhogy ilyen nincs, hogy nem tanulsz tovább. A szüleid ezt tudhatnák...
Mi az, hogy nincs félévi bizonyítványod? Levizsgáztál mindenből? És most évvégén hogy vizsgázol? Nem mehetsz középiskolába, ha nem végezted el a 8 általánost...
2012. ápr. 28. 10:37
4/6 anonim válasza:
Már régen be kellett volna menned a suliba rákérdezni, hogy mi a helyzet a félévi eredményeiddel!
Ha felvételiztél és nem vettek fel sehova akkor is küldeniük kell legalább annyit, hogy sajnáljuk, de mindenhonnan elutasítottak, avagy ha más nem, akkor az osztályfőnököd fog értesíteni erről (avagy aki keze alá tartozol a suliban).
Mivel tanköteles vagy, ezért a maradék helyek közül beosztanak valahova, annyi hogy itt már nem válogathatsz, hogy melyik iskolába szeretnél menni. Nem hagyhatsz ki évet, ha nem jársz iskolába 16 éves korodig legalább (azt hiszem megint ennyi a tankötelesség ideje), akkor keményen megbüntetik a szüleidet!
2012. ápr. 28. 14:01
5/6 A kérdező kommentje:
Átiratkozás óta még nem vizsgáztam. Jövő hónapban kell majd. És nem kaptam félévi bizonyítványt.
2012. ápr. 28. 20:39
6/6 anonim válasza:
Szerintem ezt az iskoládtól kéne megkérdezned...Én is magántanuló voltam 11-12-edikben és ez semmi alól nem jelent kifogást, ugyanúgy meg kell írnod a témazárókat, ugyanúgy kell kapnod félévi/évvégi jegyeket, ugyanúgy tanulnod kell 2idegen nyelvet. A gimit nem kötelező elvégezni, érettségizni sem kötelező, de 18éves korodig tanulnod kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!