Matek emelt érettségi sikerülhet így?
Most gyenge hármas vagyok matekból, úgyhogy nemigen tanulok, hanem órán, ami megmarad meg itthon megírom a leckéket.
Még két évem van érettségiig, ez idő alatt el mennék egy magántanárhoz, hogy segítsen az érettségi miatt.
Emeltet kellene tennem matekból, hogy BME Gék-re kapjak bőven pontot. Mennyire lehetetlen? 70%-ot össze kellene hozni legalább, hogy jól kapjak pontot.
BME-re pontosan mi a követelmény? Kell két emelt vagy elég egy s többi legyen jó 80%-os vagy feletti közép szintűek?
Emelten az akkor van 70% bőven. Matekot hiányolom, hogy az iskolában nem magyarázzák el rendesen. Meg is értem valamennyire, mert 30 főből 5-6 nem érti, azért nem fognak megállni. Legkésőbb szeptemberben mennék tanárhoz...
Örülök, hogy akkor van remény. Először azt hittem veszett ügy elé nézek. :)
Gratulálok a sikerednek! Most hova jársz egyébként?
Hogyha valóban komolyan gondolod, akkor sikerülhet 70% körülire, sőt ha nem adod fel könnyen akkor még jobbra is. De nem elég a leckéket megírni, hanem ha már mennek jól a típuspéldák, akkor keresni magadnak kihívást.
Én BME-VIK-en vagyok ( igen tudom kocka-kar :D ), és bánom hogy nem tanultam illetve érettségiztem le emelt szinten, ugyanis nem csak a VIK-en de mindegyik karon a BME-n, nagyon kemény a matek, de hogyha meg van a szorgalom, folyamatos gyakorlással meg lehet csinálni a vizsgákat.
Idei év még nem számít s nem sok van hátra már belőle. Úgy gondolom, idén még nyári szünettel egybevéve pihenek valamelyest s jövő évtől jön a kemény időszak. Nyáron azért nem teszem nullára az egészet..
Hány pontod lett egyébként? Miből tettél emeltet? Nyelvvizsgád volt? Mikor érettségiztél? Bocsi a túl sok kérdésért, de hajt a kíváncsiság. :D
Értem, nekem ha minden jól összejön akkor 370 pontom lesz minimum, erre jó lenne még ha rájönne a nyelvvizsga (+24p). Bár remélem minden nagyon jól fog sikerülni s akkor alapból több pontom lesz nyelvvizsga nélkül is...
Tehát, ahogy meghirdetik Bme-n a szakot, hogy ennyi pont, akkor ha annyid van, fel is vesznek, nem? Azt hallottam sok embert felvesznek, tehát nem nézik így a pontokat csak benn maradni nehéz már.
Nem tudom, mi legyen most... egy emelt tutira kell, mellé mondjuk amit emelten akarnék, lehet jobban járok, ha középpel teszem le s az sikerül jól? (pl.: emelt 70% vagy közép 80-90% ér többet?)
Hát igen, az igaz, hogy bekerülni még nem is vészes, de utána jön a szórás! Nálunk VIK-en az emberek feléből sosem lesz mérnök és az első év az igazi selejtező, már most 10 emberrel kevesebben vagyunk a tankörben(olyan mint egy osztály féle)és szerintem a nyári vizsgák után is lesznek akik nem bírják vagy nincs elég kredit.
A 2. részére válaszolva, egyszerű matek: 70+40=110 emelten, 80-90 közepen. Meg már írtam hogy mindenképpen érdemes emelt szinten tanulni a matekot, ha BME-re jösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!