Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, elúsztam az érettsé...

Úgy érzem, elúsztam az érettségivel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mindig is jó, sokszor kitűnő tanuló voltam, egész általános és középiskolás koromban. Az utóbbi időben viszont (tavalytól), amikor a finishez értünk, egyre lustábbá kezdtem válni. Tele vagyok lelki gondokkal, megoldatlan problémákkal, feszültségekkel, aggódással és mérhetetlen haraggal ami az utóbbi időben csapódottki rajtam. Ennek következménye, hogy semmi nem érdekel igazán, nem bírok nekiülni tanulni, hagyom, hogy minden elvonja a figyelmemet, nem bírok koncentrálni. Nem bírok végig kibírni egy napot, minden nap aludnom kell, jóval kevesebbet eszem, mint régebben. Ami nagyon nagy baj, hogy nem vagyok magam előtt sem hiteles, kicsúszok az általam felállított határidőkből, nem tartom be magamnak az ígéreteimet. Van, hogy az egész napomat szinte alvással töltöm. Mintha túlpörgött volna az agyam és most lekapcsolna. A lelki bajok a testemen is visszaköszönnek: gyengébb vagyok, sok helyen spontán fájdalmaim vannak. Edzésre se nagyon járok már, részben ezekből az okokból kifolyólag, részben más miatt.

Nem bírok dönteni az igazán fontos dolgokban, mint pl. az egyetemválasztás. Egész eddigi tanulmányaim arról kellett volna, hogy szóljanak, hogy a végén azt csinálhassam, amit szívem szerint szeretnék. És itt, most, 13 évnyi tanulás után nem tudok választani és nem is érzek magamban életkedvet, erőt.

Egy szó, mint száz, úgy érzem, leeresztettem. Hogy valami jót is írjak: érdekes módon a tanulmányi eredményem ezt NEM sínylette meg. Félévkor csak egy négyesem volt. Viszont attól tartok, hogy az érettségivel el fogok csúszni. A legfontosabb feladatom az egész öt év során, és most, 3 héttel előtte nem bírok nekiülni tanulni. Félek, hogy elvérzek rajta. Járok iskolapszichológushoz, de annyira telítve van, hogy kb. kéthavi gyakorisággal tudunk találkozni max. 45 percekre és ennyi idő alatt nem bír velem eleget foglalkozni. Túlságosan egyedül vagyok, túlságosan magamba fordulok.

Mit tegyek?

2012. ápr. 9. 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Szedd össze magad, mást nem tehetsz. Rázd meg magad, és hajrá.

Ugyanígy voltam az egyetemi államvizsgák előtt/közben. Azt éreztem, hogy hát ezt én már nem bírom megcsinálni. Az a közel 10 hét volt maga a pokol. De valahogy mégis sikerült, és persze neked is fog.

Látszik az írásodból, hogy kicsit magyarázkodsz is, kifogásokat keresel. Én is ezt tettem, úgyhogy megértem, de nem szabad!

Csak elfáradtál, ami természetes, de önuralommal ez átvészelhető.

Nyáron, érettségi után aztán majd kipihened magad, és felkészülsz lelkiekben a továbbtanulásra. :)

2012. ápr. 9. 20:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak verd ki!
2012. ápr. 9. 21:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Ugyanígy éreztem én is érettségi előtt, mint most te, az oka egyszerűen a kialvatlanság és a túl nagy mértékű vizsgadrukk volt. Bízz egy kicsit jobban magadban, a több évnyi szorgalmas és alapos tanulás vissza fog jönni, nem vérzel el! Anno hat tárgyból érettségiztem kitűnőre, elsőre felvettek az első helyen megjelölt helyre (SOTE) és így visszagondolva bizony nem kellett volna ennyit szoronganom az érettségi miatt. Próbálj meg valamilyen örömet okozó hobbit választani, mert ha már az érettségire való felkészülés ennyire megvisel, akkor az egyetemi vizsgaidőszakok alatt - ahol jó néhány tanár kegyetlenül és igazságtalanul vizsgáztat - még inkább magadba fogsz fordulni!
2012. ápr. 9. 23:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Fel a fejjel! Nyugodj meg szépen. Tudom könnyű ezt mondani. De próbáld össze szedni magad ,hogy ne utólag bánd meg a dolgot.
2012. ápr. 9. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!