A matektanárom megőrült? Mi lesz velem érettségin?!
Májusban érettségizem, és nagyon kétségbe vagyok esve, ami a matekot illeti. Egy hónappal a vizsgák előtt a tanárnőm kitalálta, hogy ad egy feladatsort, és témakörönként (pl. algebra) csoportosította is nekünk az érettségi feladatokat. Kezdetben örültem ennek, meg milyen rendes már, hogy ezzel foglalkozott szabadidejében... erre közölte szerdán, hogy a tavaszi szünetben mindebből meg kell oldanunk 86(!) feladatot, és külön lapon beadni egy hét múlva, és asszem jövő héten mind a 200-valahány feladatból írunk egy próbaérettségit, ami, ha 1-es lesz, nem enged érettségizni.
Ez amúgy azért fantasztikus, mert nemcsak, hogy nem vagyok ennyire jó matekból (szorgalomból 2-es, 3-asra vagyok csak képes), de húsvét van, sokat kellett takarítanom itthon és vendégeket fogadtam. Ezen kívül jövő héten írok egy nyelvtan és egy emelt magyar témazárót, illetve irodalom és EGT tételekből fogok írni röpdolgozatot, de mindennek tetejébe egész szerda délután 3-tól 7-ig emelt történelem tanfolyamon fogok rohadni. Mindez azt jelenti, hogy a szünet alatt ész nélkül másolom ki a megoldásokat a feladatokra, mert ha csak a fele van kész, arra 1-est ad. Mivel nem vagyok penge matekból, ezért nem ártana belemélyednem a feladatokba, hogy értsek is valamit, ám erre nincs lehetőségem a szűk határidő és a fentebb felsorolt tényezők miatt.
A tanárnő válasza erre az volt, hogy szerinte napi 3 órát kellene matekkal foglalkoznunk, és hogy állítsunk fel egy fontossági sorrendet...
Most volt értelme ennek az egésznek? Mit csináljak? Szerdán bemutatom, igen, lemásoltam 86 feladat megoldását, rohadt sokat tanultam belőle, most már biztosan sikerülni fog az érettségim és a jövő heti dolgozataim, amik legalább annyira fontosak, mint a matek!
Egy feldúlt végzős
Szia!
Először is próbálj lehiggadni. Tudom milyen rossz érzés az ilyen, de majd a felsőoktatásban megedződsz. :)
Az hülyeség, hogy nem enged érettségizni, ha nem sikerül a próba, ilyen NINCS! 86 feladat pedig attól függ, hogy mennyire komplex. Ha 86 olyan feladat, ami az első részből van, azok pofon egyszerűek, tényleg pikk-pakk meg lehet csinálni. Mindezek ellenére nonszensz ez az egész... Oké, hogy nektek akar csak jót, na de ez azért már túlzás. Ha érzi az ember, hogy nem megy neki valami, úgyis gyakorolni fogja magától is, nem kell ekkora noszogatás.
Nem tudom ti mennyit engedhettek meg magatoknak, de én tuti nem csináltam volna meg 12-ben, ha én kaptam volna ennyi feladatot. :)
Csak fel a fejjel, kitartás, és sok sikert a többi megpróbáltatáshoz!
Nekünk tanárÚR-unk van, és ő sem más...
Emelt szintű anyagot veszünk, olyat,amit még a matekfaktosok sem tudnak megoldani...
és azzal fenyeget minket, hogy majd mehetünk szóbelizni.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!