Ki fog ősztől a Kodolányiban tanulni (székesfehérvár)?
Ősztől oda fogok járni,és kiváncsi vagyok,h milyenek a tanárok,milyen az iskola,meg ha nem mek gólyatáborba,az baj?Úgy értem ne fognak ezért kiközösíteni??
15/l
Jobb ha mész gólyatáborba szerintem. Én legalábbis azokkal az emberekkel voltam leginkább jóban akivel egy szobába kerültem akkor. Meg ugyebár arra van az, hogy megismerjétek egymást jobban, mert a suliban több időre lenne szükség sokkal. Persze megértem hogy nem akarsz elmenni a táborba, mert nekem is pocsék volt, de legalább ennyi haszna volt.. :-) Egyébként elég jó iskola, úgyhogy amiatt nem kell aggódnod, csak próbálj meg rögtön az elején pár jó pontot szerezni a tanároknál, főleg az osztályfőnöknél. :-)
18f
Szia!
Igaz, én 5 évvel ezelőtt kezdtem ott, de a mai napig jó viszonyom van volt osztályfőnökömmel és viszonylag gyakran benézek oda.
Nekem annak idején az volt a tapasztalatom, hogy a tanárok 95%-a nagyon is jófej (persze akadt 1-2 kivétel, de köztük már van, aki nyugdíjba ment), a suli nagyon jó -mindenféle tekintetben.
Azért, hogy nem mész gólyatáborba, nem közösítenek ki, nekem is volt olyan osztálytársam, aki nem tudott vagy nem akart eljönni, mégis sikerült beilleszkednie. (Csak egy jótanács: semmi veszteni valód nincs azzal, ha elmész gólyatáborba. Eszméletlen hangulat volt mikor én voltam anno.)
Semmilyen avatás nem volt gólyatáborban, mivel csak mi elsősök és a tanárok voltak ott.
Egyébként nem vészes az avatás, mi jókat röhögtünk, mikor 9.-esek és 12.-esek voltunk (természetesen a durva dolgokat nem engedték a tanárok és az igazgatónő se).
Teljesen mindegy melyik iskolában mész gólyatáborba, egyikben sem olcsó és bizony kell az a sok cucc. A táborban általában mindenféle program van, vetélkedők (melyik elsős osztály a jobb- itt nem árt aktívnak lenni), mindenféle sportolási lehetőség, jah és a kihagyhatatlan "csoportterápia" -mi így neveztük mikor összeült az osztály és az osztályfőnök és beszélgettünk magunkról, a suliról.
Az évnyitó az első tanítási nap van, így nem kell külön bemenni, mellesleg csak fél órás szokott lenni. Egy jótanács ezzel kapcsolatban: egyrészt ha már megkaptad a Kodós sálad és a kitűződ, mindenképp tedd fel, másrészt az ünneplő ruhát komolyan veszik, szólnak érte, ha nincs rajtad fehér blúz és szoknya/nadrág (megjegyzem, ezt természetesen utána át lehet venni). Végzősként én is elkövettem azt a hibát, hogy farmer volt rajtam és bizony szólt is érte osztályfőnököm....
Avatás ha jól emlékszem vagy szeptemberben a Királyválasztáskor vagy decemberben lesz- nem tudom, mennyit változtatott ezen a DÖK. Az viszont biztos, hogy a Kodós napon -szept. vége ha minden igaz- vetélkedő szokott lenni 9-12.-es -itt az osztályok párban versenyeznek egymással, hogy ki a jobb (minden 9.es osztály a neki megfelelő végzős osztályt kapja párba))- na és a kihagyhatatlan király választás. Ezen a végzős osztályok 1-1 jelöltet állítanak és szavazni kell rá, hogy 1 napig ki legyen az iskola királya; persze ez mellett nincs tanítás, és a végzősök különféle programokat rendeznek az alsóbb éveseknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!