Miért vagyok ennyire buta?
Lehet hogy inkább egy jó szakmát kéne találnod, ami tetszik is. És ezt tényleg jó szándékúan mondom. Nem tudom, fiú vagy-e vagy lány, de egy jó szakember is tud elég jól keresni, nem csak egy diplomás, amúgy is kezd hiány lenni jó szakemberekből. És lehet, hogy ha ott sikerélményed is volna, jobban éreznéd magad. Ettől függetlenül leérettségizhetsz, ha akarsz.
Nem szeretsz véletlenül varrni, barkácsolni, tesizni, valami?
Lehet, hogy közhelynek hangzik, de aki úgy gondolja, hogy buta, az nem lehet teljesen buta (az igazán buta emberek általában okosnak tartják magukat, némelyik zseniálisnak, a náluk okosabb embereket pedig arrogáns sznoboknak vagy tehetetlen szőrszálhasogatóknak tartják, akik csak bonyolítják a dolgokat), legfeljebb bizonyos képességei rosszak.
"ezen a héten tanultam szabályokat, 6db szabály volt fel is mondtam testvéremnek hibátlanul, mindent szóról-szóra hiba nélkül tudtam, másnap az iskolában már egyetlen egy szabályt se tudtam elmondani"
Ha rossz az emlékezőtehetséged, akkor a módszereidet javítsd. Mindent sokkal előbb el kell kezdeni tanulni, mint a dolgozat vagy felelés időpontja. Felmondani, ha nem megy, újraolvasni, megint felmondani, és ezt addig, amíg nem megy. Másnap újra elővenni stb. 3-4 nappal előre el kell kezdeni a készülést. Nem az a lényeg, hogy egyhuzamban tanulj nagyon sokat, hanem az, hogy időben szét legyen húzva és sok ismétlés legyen benne.
A módszer fontossága: a tanulási idő valamivel több mint felét az anyag felmondásával kell tölteni, mert ez hatékony. Ha mondjuk valamit 10x elolvasol, az kevesebbet ért, mintha 2-3-szor megpróbáltad felmondani.
Természetesen lehetséges, hogy nem jók a szellemi képességeid (a legtöbb ember nem zseni), ekkor válassz olyan szakmát, ahol több múlik a pontosságon, ügyességen stb., mint a tanulásra való képességen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!