Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért vagyok ennyire buta?

Miért vagyok ennyire buta?

Figyelt kérdés
Tényleg nagyon buta vagyok, egyszerűen nincs eszem semmihez. Az osztálytársaimon látom hogy mindegyikük ha nem is mindenhez de, legalább egy valamihez értenek de, én egyszerűen tényleg semmihez. Nagyon buta vagyok minden tantárgyból. Érettségizni szeretnék majd de, nagyon félek tőle. És igazából nem is azzal van a gond hogy lusta vagyok tanulni, mert nem, minden nap max4 órát szoktam tanulni de, akkor sem tudom az anyagot. (írok egy példát: ezen a héten tanultam szabályokat, 6db szabály volt fel is mondtam testvéremnek hibátlanul, mindent szóról-szóra hiba nélkül tudtam, másnap az iskolában már egyetlen egy szabályt se tudtam elmondani, kaptam is egy 1-est) De ez már régóta így megy, tanulok-tanulok (néha azzal megy el az egész napom) de, akkor sem tudok semmit, és bukásra is állok néhány tantárgyból. Eddig szomorú voltam emiatt és próbáltam változtatni de, egyszerűen nem megy és most már inkább ideges vagyok hogy, hogy lehetek ennyire hülye? (elnézést a kifejezésért)
2012. márc. 24. 14:41
 1/5 A kérdező kommentje:
De tényleg nem vagyok okos semmihez, még az informatikából a WORD-ot sem tudom használni, néha úgy érzem hogy van valami baj az agyammal mert szörnyű mennyire nem tudok semmit.
2012. márc. 24. 14:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a koncentrációval lehetnek gondjaid, ez nem azt jelenti, hogy buta vagy. Szerintem fordulj szakértőhöz!
2012. márc. 24. 14:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy inkább egy jó szakmát kéne találnod, ami tetszik is. És ezt tényleg jó szándékúan mondom. Nem tudom, fiú vagy-e vagy lány, de egy jó szakember is tud elég jól keresni, nem csak egy diplomás, amúgy is kezd hiány lenni jó szakemberekből. És lehet, hogy ha ott sikerélményed is volna, jobban éreznéd magad. Ettől függetlenül leérettségizhetsz, ha akarsz.

Nem szeretsz véletlenül varrni, barkácsolni, tesizni, valami?

2012. márc. 24. 16:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy közhelynek hangzik, de aki úgy gondolja, hogy buta, az nem lehet teljesen buta (az igazán buta emberek általában okosnak tartják magukat, némelyik zseniálisnak, a náluk okosabb embereket pedig arrogáns sznoboknak vagy tehetetlen szőrszálhasogatóknak tartják, akik csak bonyolítják a dolgokat), legfeljebb bizonyos képességei rosszak.

"ezen a héten tanultam szabályokat, 6db szabály volt fel is mondtam testvéremnek hibátlanul, mindent szóról-szóra hiba nélkül tudtam, másnap az iskolában már egyetlen egy szabályt se tudtam elmondani"

Ha rossz az emlékezőtehetséged, akkor a módszereidet javítsd. Mindent sokkal előbb el kell kezdeni tanulni, mint a dolgozat vagy felelés időpontja. Felmondani, ha nem megy, újraolvasni, megint felmondani, és ezt addig, amíg nem megy. Másnap újra elővenni stb. 3-4 nappal előre el kell kezdeni a készülést. Nem az a lényeg, hogy egyhuzamban tanulj nagyon sokat, hanem az, hogy időben szét legyen húzva és sok ismétlés legyen benne.

A módszer fontossága: a tanulási idő valamivel több mint felét az anyag felmondásával kell tölteni, mert ez hatékony. Ha mondjuk valamit 10x elolvasol, az kevesebbet ért, mintha 2-3-szor megpróbáltad felmondani.

Természetesen lehetséges, hogy nem jók a szellemi képességeid (a legtöbb ember nem zseni), ekkor válassz olyan szakmát, ahol több múlik a pontosságon, ügyességen stb., mint a tanulásra való képességen.

2012. márc. 25. 06:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Lány vagyok 15 éves, nem sajnos még (!) nem érdekel semmilyen szakma, ezért is mentem érettségire hogy, majd később eldöntsem hogy milyen szakmát válasszak.
2012. márc. 25. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!