Aki nincs hozzászokva a sok tanuláshoz, az legjobb, ha elfelejti a jogi egyetemet (ELTE)?
Nem akarlak megsérteni, de ha 2-3as tanuló vagy, akkor nem csak a szorgalommal van baj. Sok ismerősöm van, aki nem rendelkezik átlagon felüli képességekkel és nem is szorgalmas, de abból megélt középiskolában is, amit órákon hallott, kb otthon nem is tanult semmit, de így is 4-es közli átlaga volt.
A jogi egyetemen pedig kőkeményen tanulni kell. Anno, amíg az Eltére jártam, első évben elképzelni sem tudtam, hogy 8 óránál többet tanuljak, aztán egyre inkább átléped a határaidat, később már volt, hogy 14-16 órát kellett naponta intenzíven tanulnom.
Tapasztatalom szerint, aki egyetem előtt nem tanult keményen, az nem tudja elvégezni. Főleg nem az Eltét.
elte így-úgy... vicc:D az eltének már csak a neve nagy...
egyébként,én nulla tanulással 3-4es voltam gimiben, szartam az egészre, gyűlöltem az iskolámat. az évfolyamon messze a legjobban érettségiztem, mer az érettségihez leginkább ész kell, meg intelligencia, nem elég csak a lexikális tudás. ez az érettségi kompetencia központú már... az emelt szintű érettségi, na az igen, oda már tudni kell.
jogra járok, és valóban, a legnagyobb bajom azzal van/volt, hogy nem szoktam meg gimiben a tanulást. de egyébként meg hozzá lehet szokni egy félév alatt. aki akarja, az megcsinálja!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!