Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ilyenkor hogy lehet jegyzeteln...

Ilyenkor hogy lehet jegyzetelni? Valami jó tipp?

Figyelt kérdés

Ebben a félévben van egy olyan tanárom az egyetemen, akinél eddig egyetlen betűt sem tudtam jegyzetelni. Egyszerűen képtelen vagyok követni. Pedig amúgy jó jegyzeteim szoktak lenni, géppel írok, és piszok gyorsan tudok gépelni, szóval nem ez a gond (bár a többiek főleg arra panaszkodnak, hogy nagyon gyorsan beszél a tanár, de nekem ez nem lenne probléma).

Szóval, én értem, hogy miről beszél, csak egyszerűen úgy ugrál össze-vissza, hogy ezt így nem lehet leírni, mert annak nem lenne értelme.

Elkezd magyarázni valamit, elmond róla két mondatot, az úgy lóg a levegőben, és belekezd valami teljesen másba, majd öt perc múlva visszakanyarodik az eredeti témához. Á, még leírni sem lehet jól, hogy hogyan tart órát, nem is találkoztam még ilyennel korábban.

Pedig amúgy nagyon érdekes óra, és az előadásmódja sem lenne rossz, ha csak hallgatni kéne, nem megtanulni. Fejben megmarad egy csomó minden, amiről szó volt, de tulajdonképpen az a gond, hogy nem áll össze egésszé, nem csak fejben, de órán sem.

Én már arra is gondoltam, hogy egyszer leírom szó szerint amit mond (simán megcsinálom, tényleg gyorsan gépelek), csak akkor lesz benne egy csomó felesleges rizsa.

Légyszi ne higgyétek, hogy nem tudok jegyzetelni, eddig semelyik másik tanárnál nem volt ez probléma, de nála tényleg meg vagyok lőve, annyira furán adja elő a dolgokat. Van valami jó tippetek?

2012. márc. 3. 13:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Én fölvenném diktafonra és otthon gépelném le. Addigra már végighallgattad az órát, tudod mi az ami fölösleges.
2012. márc. 3. 13:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem több ilyen tanáron volt.

Mi odamentünk megkérdezni hogy van-e konkrét tananyag,zh-viszgakérdés.

Ha volt,nem volt gond,kidolgoztuk.

Ha nem volt,akkor volt gond.

Eleinte mindenki jegyzetelt amit tudott,és öszzepakoltuk.

Utána inkább diktafon (aki nem engedte,annál első sorból vettük fel),és otthon többszöri meghalgatásra irtuk le,úgy hogy ha visszaugrott az előző témához,akkor oda irtam,nem sorba

És minden előadást más csinált meg,igy enm volt húzós

2012. márc. 3. 13:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, ez a diktafonos megoldás jó ötletnek tűnik, jövő héten kipróbálom :)
2012. márc. 3. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!