Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért büntetik a végzős...

Miért büntetik a végzős diákokat, szüleiket a Szalagavatóval?

Figyelt kérdés

A szülőnek drága mert ez több tízezer forintba kerül neki, a diáknak büntetés mert egy hivatalos program címszó alatt kötelessége végigtáncolni, illetve betanulni. (Akárcsak Ballagásnál) Cserébe kapnak egy kb 2 órás rendezvényt és ennyi. (Talán még a ruha ha nem volt kölcsönözve, bár "kissé" soknak tartom kb 50 ezer Ft-ért cserébe. Más kézzel fogható haszon nincs belőle)

Voltaképpen a felfogásomban ez valahol egy büntetés, ami ellen nem sokat lehet tenni, túl kell esni a dolgon és utána soha többé nem kell foglalkozni a dologgal. (Ez benne a legjobb szerintem) Nektek mi a véleményetek erről?

2012. márc. 1. 12:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Nem kötelező.
2012. márc. 1. 12:29
 2/14 A kérdező kommentje:

12:29

Igen, nem az elméletileg, viszont az én szüleim elvárják tőlem hogy részt vegyek, nem érdekli őket hogy nem szeretném. Így személyem esetében az eredmény ugyanaz.

Viszont azt elismerem, hogy általába véve ez valóban kötelező. (Bár tudtommal vannak helyek ahol nagyon-nagyon kinéznek valakit ha nem egy rá)

2012. márc. 1. 12:31
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
én lesz.rtam, hálistennek anyukám is, nem táncoltam így egy forintot sem kellett rá költenünk. én is hasonlóan vélekedem mint te, fölösleges.
2012. márc. 1. 12:33
 4/14 anonim ***** válasza:

Na most büntetik a szüleidet, vagy sem? Vagy ők büntetnek téged? Mert nem kötelező - ahogy ezt írták -, szóval te döntesz.

Én személy szerint élveztem a szalagavatómat, és csak 15 ezer forintomba került (nem a szüleimébe)

2012. márc. 1. 12:37
 5/14 A kérdező kommentje:

Szervusz! 12:37

Igazság szerint az én esetemben úgy élem meg, hogy ez egyféle "büntetés" is lehet akár a szüleim részéről. Bár tudom, hogy nem "bűntetni" vagy "k.cseszn." szeretnének velem, hanem maguknak egy szép élményt, hogy lássák, "Fiúk miképpen érik férfivá, milyen férfiasan viselkedik és táncol!" stb... Szóval valahol ez inkább önzőség részükről mint büntetés (Nem érdekli őket hogy nekem mi a véleményem a dologról)

Megtudom őket érteni mert nyilván ez fontos nekik, de attól még nekem kell ezt megtennem, nem nekik...

2012. márc. 1. 12:41
 6/14 anonim ***** válasza:
65%

Kedves kérdező, te akkor mi a francot pampogsz, hogy drága, ha fiú vagy? Öltöny nyakkendő és kész, ez gyakorlatilag ingyen van, mert egy normális férfinak alapból van öltönye, ha meg nincs, akkor érettségire ígyis-úgyis venni kellene. Továbbá ott a lehetőség a cuki osztálytársnők legális tapizására tánc címszóval.. Továbbá legálisan lehet piálni a suliban, utána pedig party time!

Komolyan nem értelek.

2012. márc. 1. 13:19
 7/14 anonim ***** válasza:
19%
Ja, hogy fiú vagy?:D Akkor mi a gond? Öltönyöd ne mond már hogy nincs:D
2012. márc. 1. 15:04
 8/14 anonim ***** válasza:
36%

Jó, ha van egy szertartás a felnőtté válás küszöbén. Élvezd!

Ha sok lenne nekik,(ft) nem erőltetnék.

2012. márc. 1. 15:41
 9/14 anonim ***** válasza:
73%

Mi bajod lesz attól, hoyg táncolsz egy félórát, aztán elviszed koktélozni a csajokat? A szüleid 18 éve napi 24 órában a kedved keresik, fél órát rájuk szánhatsz te is.

Bár látom, nem vagy még érett rá, de hátha ez az ünnep átlendít. Felnőtt vagy lassan, hé! Magadtól kéne a kedvükben járnod lassan! Nem pedig nyafogni, mint egy dedós.

2012. márc. 1. 15:44
 10/14 anonim ***** válasza:
Most nem azért mondom, de mi egy forintot nem költöttünk a szalagavatóra. Az egyik osztálytársunk táncolt, ő tanított egy-két lépést a többit meg osztály szinten közösen hoztuk össze, ergo nem kellett tanárt bérelni. A fellépős ruhákat úgy találtuk ki, hogy mindenki meg tudja oldani otthoni anyagokból, avagy kisegítettük egymást és vittünk a másiknak. A mi sulinkban nem volt módi ez a fehér báli ruha vagy mi, szóval ez is eleve kilőve. Annyi, hogy én a saját pénzemből varrattam magamnak egy báli ruhát estére, a szalagavató bálra, de csak azért, mert nem akartam a fekete kisestélyimet felhúzni. Szerintem a szalagavatót olcsón is meg lehet úszni, ha valaki okosan csinálja. Ha tudjátok, hogy a ruha X összegbe fog kerülni, akkor onnantól kezdve el kell gondolkodni azon, hogy akartok e tánctanárt vagy bármi egyebet. A heti 2x1 óra táncpróba egyébként nálunk csak összehozta az osztály, kicsit sem éreztük megterhelőnek, inkább élveztük.
2012. márc. 1. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!