Kiselőadást kell péntekre csinálnom. Hogy csináljam?
Gépen kell megcsinálnom.Powerpaint-ba.
De a gépen csak így nagyon röviden írjam le vagy írjam le rendesen? És ott olvashatom vagy fejből mondjam el az egészet?
Valaki eltudná mondani, hogy ez, hogy megy?
Amit el szeretnél mondani, azt írd le egy papírra, vagy wordben szerkeszd meg! A ppt-be viszont csak címszavakat írj, egyrészt azért, mert ha sok szöveget akarsz belesűríteni, az utolsó sorból senki nem fogja már látni a kicsi betűket, másrészt úgysem olvassa el senki, harmadrészt úgyis elmondod.
Legyen benne viszont kép, szemléltető ábra, valami, ami látványos, leköti a többiek figyelmét.
"És ott olvashatom vagy fejből mondjam el az egészet?"
Is-is. Ami számszerű/ lexikális adat, azt írd ki a diára, onnan "puskázhatsz"! Viszont azért jó lenne, ha nagyjából fejből mondanád. De ugye a diákra kiírod a címszavakat, így ha elvesztenéd a fonalat, az segít, h miről is akarsz beszélni, illetve amit az elején írtam, h írd le, amit mondani szeretnél, azt kiviheted magaddal, és ha nagyon nem megy, néha belepillanthatsz.
De sokkal élvezetesebb egy olyan előadást hallgatni, ahol az előadó tényleg tudja, h miről van szó, és nem csak felolvas.
Ja, és a végére tegyél egy olyan diát, amin csak az van, h Köszönöm a figyelmet!
Szerintem ennek nagyon profi hatása lenne (gondolom, általános iskolás vagy, úgyhogy mindenképpen)
Gimis vagyok. Elsős.
Csak még nem csináltam ilyet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!