Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tudtok ráhangolódni a...

Hogy tudtok ráhangolódni a tanulásra?

Figyelt kérdés

Kb. 10 éve végeztem az összes sulimmal, azóta dolgoztam, most viszont elkezdtem egy tanfolyamot, de nagyon nehezen állok neki tanulni.

Ti hogy csináljátok?

2012. febr. 29. 12:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Először is kell egy asztal.. (nekem legalábbis..képtelen vagyok ágyban, földön ülve stb tanulni) Elpakolok róla, helyet csinálok. Sokkal szívesebben ülök le egy rendezett asztalhoz. Általában főzök egy kávét, teát magamnak, kiszellőztetek. Nekem segít, ha a tanulnivalómat Szövegkiemelővel kiemelem, aláhúzom. Ha sokat kell tanulnom ki is jegyzetelen közben.. Ha nagyon utálom, amit tanulnom kell, akkor pedig jutalmazom magam.. Pl ha még 10 oldalt megtanulok rágyújthatok.. Vagy ha még 20at akkor netezhetek 5 percet..:D
2012. febr. 29. 13:31
 2/2 zsooofii19 válasza:
Én először egy kicsit pihenek, és feltétlenül eszek, mielőtt hozzáfogok. Mindenképp több időt hagyok a tanulásra, mint, mondjuk a gépezésre, azzal maximum jutalmazom magam, ha sikerült megtanulni valamit. MINDENT pakolj el az asztalról, ha szóbelit tanulsz, mert bármi apróság is elvonhatja a figyelmedet, ha írásbelit, szerintem maradhat. Én szoktam halkan zenét hallgatni, de nem olyan tuskódiszkót, hanem mondjuk zongorát, vagy ami megnyugtat :)
2012. márc. 2. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!