Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 250 igazolt hiányzásanál...

Sz.nikkie kérdése:

250 igazolt hiányzásanál megbuktathatnak?

Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 08:09
 1/9 anonim válasza:
Ha igazolt akkor nem
2012. febr. 29. 08:14
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Jó úton haladsz az iskolázatlanság,kilátástalanság és a börtönévek felé.
2012. febr. 29. 08:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha valamelyik tárgyból nincs meg a kötelező minimális óraszámod, igen.
2012. febr. 29. 08:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem,de 251nél már igen
2012. febr. 29. 11:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor még nem feltétlenül húznak meg, viszont, ha nincsen meg a kellő jegyeidnek a száma olyan szinten, hogy le tudjanak osztályozni, akkor nyáron mehetsz osztályozó vizsgára vagy évet ismételsz. Én tavaly ugyanennyit hiányoztam az epilepsziám miatt és közel voltam ahhoz, hogy elküldjenek osztályozó vizsgára. Szóval szerintem jobb, ha nem hiányzol többet.
2012. febr. 29. 11:23
 6/9 Andizsuzsi ***** válasza:

A rendelet szerint, ha a tanuló mulasztása egy tanítási évben meghaladja a 250 tanítási órát és emiatt a teljesítménye nem értékelhető érdemjeggyel, akkor a nevelőtestület még engedélyezheti az osztályozóvizsgát. Ez csak akkor tagadható meg, ha az igazolatlan mulasztások száma meghaladja az igazoltakét, és az iskola év közben értesítette a szülőt a tanuló igazolatlan távolléteiről. Ha az elutasítás ilyen feltételei teljesültek, a tanulmányok csak évfolyamismétléssel folytathatók.

Osztályozó vizsgára utasíthatnak tantárgyanként is, ha az összes óra több, mint 30%-ról hiányoztál, és nem vagy osztályozható. (tehát pl. matekból van elég jegyed, de bioszból nincs, akkor abból kell osztályozóvizsgáznod)

2012. febr. 29. 12:33
 7/9 anonim ***** válasza:

1. és a 4.es rosszul tudja.

Úgy van, hogy 249nél még nem de 250 nél automatikus osztály ismétlés.

/de amúgy is ez lenne a legkevesebb bajod mert ha egy órádnak a 30%át nem jelentsz meg osztály ismtélés/

2012. febr. 29. 20:57
 8/9 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Utolsó!

Te tudod rosszul. Ha a hiányzásai igazoltak (általában betegség miatt), akkor osztályozó vizsgát tehet. Az osztályozó vizsgát csak akkor lehet megtagadni, ha az igazolatlan hiányzások száma több, mint az igazoltaké. Ha az összes hiányzás igazolt, kötelező osztályozó vizsga lehetőséget biztosítani.

2012. márc. 1. 07:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 5. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!