Idén történelemből emelt szintű érettségire készülök.Az érettségim már megvan,ez csak szintemelő lesz,mert kell a pont.
Tehát a kérdésem,akik tavaly,vagy azelőtt emelt szinten érettségiztek töriből milyen eredménnyel zárták a vizsgát,illetve milyen konkrét irodalmat használat a készüléskor? Most kezdtem el külön tanárhoz járni,de bepánikoltam,hogy kevés lesz az időm...:S Napi hány órát foglalkoztatok vele? Bármilyen más tapasztalatot is szívesen fogadnék.
Köszönöm:)
2012. febr. 25. 23:12
1/5 anonim válasza:
Tavaly érettségiztem, összességében 84%-ra. A szóbelim 60/58 lett, az írásbeli kb 76%-os. Száray féle könyvekből tanultam, de jó, ha pluszban van egy könyved, amiben az évszámok jól le vannak írva. Végig5-ös voltam töriből középsuliban, emeltre jártam 2 évig, de ott semmi pluszt nem tanultam, szinte felesleges volt, mert számonkérések is alig voltak, így még tanulásra sem ösztönzött. Pluszban alig tanultam az érettségire, be is voltam tova rendesek. XD Szerencsém is volt az esszétémákat illetően. Szóbelire azért tanultam rendesen, de ott is egy pár tétellel rendesen meg tudtak volna fogni. Szerintem ne izgulj, bőven van időd. :) Nem sokkal nehezebb az egész, mint a közép, tölts feladatsorokat. Sok sikert hozzá, és semmivel sem vagy elkésve. :)
2012. febr. 25. 23:29
2/5 anonim válasza:
be is voltam tojva rendesen --> bocsi, most javítottam :)
2012. febr. 25. 23:30
3/5 A kérdező kommentje:
Nekem 90%-os lett a tavalyi közép szintű érettségim,pedig nálunk is hasonló volt az oktatás színvonala.2 évig jártam én is faktra,de fele annyit nem kértek számon,mint sima óraszámban.
Amúgy köszi a választ,most kicsit megnyugodtam,hogy talán mégse vagyok teljesen elkésve...Elvégre tavaly vasárnap estem haza egy fesztiválról és hétfőn mentem szóbelizni (és naná,hogy 3. felelő voltam) viszont elég jól ment,tehát csak összehozom ezt is.:)
2012. febr. 26. 00:43
4/5 anonim válasza:
Persze, összehozod ezt is. :) Ilyen jó középszintű után biztos nem lesz gond az emelttel sem. Csak tölts feladatokat, és a Száray könyvben a forrásokat (képeket, táblázatokat stb.) is nézd át. Lexikát érdemes jól tudni sokat segít, ha vágod az évszámokat. Persze ott sem kell végtelen sokat megtanulni, csak az alapokat. Vannak már nagyon jó könyvek, amikkel erre tudsz készülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!