Gyógyszerészek! Mit találtatok nehezebbnek az egyetemen a biológia vagy a kémia tantárgyakat?
Ilyen tárgyak nincsenek egyetemen.
Van molekuláris sejtbiológia, élettan stb. ami inkább biológia, továbbá vannak a kémia alapú gyógyszerészi tantárgyak. Amúgy a kémia értelemszerűen nehezebb, és nagyobb is rajta a hangsúly. Megjegyzem a gyógyszerészek általában a fizikai kémiát szokták nagyon anyázni, náluk tudtommal az a legnehezebb, mert az főleg fizika.
Kedves első válaszoló!
SOTÉ-n pl. van "biológia" elnevezésű tantárgy 1. éven, ebben sejtbiológia, molekuláris biológia, ill. genetika foglaltatik.
A fizikai kémia pedig messze nem a legnehezebb tárgyunk. Sem a nagy bukási arányúak, sem a nagy anyagmennyiségűek, sem pedig a legérthetetlenebbek közé nem tartozik.
Kedves kérdező!
Az, hogy ki melyik tárgyakat találja nehéznek, és milyen okból, nagyon változó. Én például sokkal jobban szeretem, és könnyeben is tanulom a biológiai jellegű tárgyakat, mivel az orvostudományt sokkal szebbnek és hasznosabbnak is találom a leendő munkámban (mivel gyógyszertárban szeretnék dolgozni, mikor jövőre lediplomázom), mint a gyógyszeranyagok különböző eszközökkel és módszerekkel történő méricskélését, műszerek kezelését. A kémiákban is leltem már sok örömöm, de koránt sem annyira, mint azokban a tárgyakban, amik az emberi test működéséhez, betegségeihez és befolyásolásához kapcsolódnak. Hallgatótársaim körében van, aki hozzám hasonlóan vélekedik, van pedig, aki épp ellenkezőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!