Matek, vagy informatika emelt érettségi?
Emelt érettségi nem kötelező, de nagyon ajánlott, sőt lehet h mire odakerülök kötelező lesz. Műszaki pályára akarok menni. Mit gondoltok melyik lenne a jobb matekból vagy infóból emelt érettségizni? Ahova én akarok menni, mindkettő megfelel.
Osztályozási szempontok: Későbbi használhatóság, nehézség, felkészülés ideje, stb..
Mind kettőből egész jó vagyok. Infóból van egy 94% os közép érettségim.
Attól függ, pontosan milyen szakon szeretnél tanulni. A párom pl. műszaki menedzsernek ment, ott elég volt a középszintű infó (már ami a tudást illeti), de matekból már hiányzott neki a felsőfokúhoz szükséges plusz elmélet.
Ellenben vannak olyan szakok, ahol nem kell integrálni, deriválni, stb., elég a "középmatek", viszont informatikából jobb, ha magasabb szintű tudással indítasz.
Szerintem nézz utána, hogy az általad választott szakhoz melyikből érdemes többet tanulni ahhoz, hogy könnyebben vedd a kezdeti akadályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!