Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi abban az esetben az eljárás...

Mi abban az esetben az eljárás, ha a Neptunban a félévet lezárták, de a tanárnak nem sikerült időben beírni a jegyeket?

Figyelt kérdés

A szituáció az az, hogy az egyik tantárgyamnál egy hiba miatt pár napja tudtam elküldeni a dolgozatot, másnap már lezárták a félévet, míg a másik tantárgyamnál kiderült, hogy leadtam a dolgozatot már nagyon rég, csak a tanár elkeverte, ezért már ő sem tudta beírni a jegyemet.

Magyarul van két tantárgyam ahol megvan az aláírás, meg van a jegy (és minden tantárgyam meglett), de a tanárok már nem tudták beírni a jegyet. Kihez forduljak? Dékánhoz? Tanulmányi Osztályhoz? Mennyi eljárási díj kell, hogy kiirják erre a félévre is a tantárgyat?

Nagyon fontos lenne, mert idén végzek és mennék alapaszakra, tehát kellenek a pontok.

Ha nincs meg az összes tárgyam nem mehetek záróvizsgázni, jövöre meg érettségizhetnék újból, mert emelt szintű érettségi kell.

2012. febr. 11. 13:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hova jársz, de ez csak egy adminisztrációs kérdés, a Neptun csak egy számítógépes rendszer, szóval valahogyan biztosan korrigálható.

Az első esetben te késtél, de ha a tanár végül elfogadta a késésedet, akkor köteles lenne intézkedni a jegy beírásával kapcsolatban is. Keresd fel, és mondd el neki a helyzetet.

A második esetben egyértelműen a tanár a hibás, szóval mindenképp kérd rajta számon.

2012. febr. 11. 14:28
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Arra számítottam, hogy egy ocsmány ember valami szart beír, de te korrekt választ adtál!

2 éves felsőfokú OKJ-s képzésen vagyok, idén végzek. Duplán hajt a tatár, ugyanis, jö9vöre nem indul a szak és jövöre az alapszakra bejutáshoz (BSC) már kell emelt szintű érettségi. Még ha 19 éves lennék az hagyján, de idén októberben már 22 leszek. Ha rászámolunk jóformán 24 évesen kerülnék felsőoktatásba? Ugyanmár.

Tehát ezért nem engedhetek meg semmiféle hibát. Idén sikerülnie kell és úgy látszik az első nehézség, hogy nem sikerült időben beírni a jegyeket.

És tudsz róla, hogy valami eljárás díj lenn? Vagy pénzbe kerül, hogy kiirják tárgyfelvétel lezárása után egy tantárgyat, külön nekem?

(Ismétlem: a jegyek megvannak, csak nem sikerült beirini időben a tanárnak)

2012. febr. 11. 15:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Na most akkor nem értem pontosan. Az előző félévről van szó, nem? Tehát a 2011/12 őszi félévről, aminek nemrég lett vége. Gondolom, arra a félévre fel volt már véve ez a két tárgyad, amit írsz. Csak éppen félév végén nem került be a jegy a Neptunba. Akkor erre nem az a megoldás, hogy erre, tehát a tavaszi félévre is kiírják a tárgyat, és újra felvedd, hanem valahogyan még az előző félévre kellene elkönyveltetni a jegyeket.

A jegyek beviteléért mindenképp a tanárok a felelősek, van egy határidejük félév végén, ameddig ezt megtehetik. Viszont biztos, hogy van olyan lehetőség, hogy utólag a Neptun kezelőjéhez beadott kérelemmel jegyeket írjanak be a határidő után is korábbi félévre. Hiszen ez csak egy számítógépes rendszer, ahogy írtam is, nem valami különlegesség. Kérdés, hogy ez nálatok hogy megy. Nálunk van erre egy űrlap, de ahhoz a hallgatóknak semmi közük, a tanszékek töltik ki és küldik tovább az illetékeseknek, ha hibáztak.

Szóval a lényeg mindenképp az lenne, hogy beszélj a tanárokkal. Az első esetben nem biztos, hogy sikerrel jársz, hiszen végtére is a te hibád volt a késői leadás, a második eset viszont egyértelműen a tanár hibája, és úgy gondolom, hogy pofátlanság, hogy így kicsúszott a határidőből, és csak széttárja a kezét.

Ha nem megy a tanárokkal beszélés, akkor esetleg mehetsz feljebb is, mondjuk a dékánhoz. A tanulmányi osztály nem biztos, hogy tud ebben segíteni, hiszen ők csak az adatkezelők, magukhoz a jegyekhez nem sok közük van.

2012. febr. 12. 03:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!