3-as/4-es matekkal esélytelen és felesleges mérnöki karra jelentkezni? Egyáltalán milyen mérnökhöz kell a legkevesebb matek?
A matekra azért van szüksége mindenkinek, hogy gyorsuljon és biztonságos legyen a gondolkodása. A matek-gyakorlatok edzik az agyat. Meg kell bírkóznod vele. Ha ezt nem vállalod föl, akkor hátrányban maradsz a többiekkel szemben. Előbb-utóbb felismerik a hiányosságodat.
Egy mérnöki agy abban különbözik a többi felsőfokon "végzett" agytól, hogy mindig konkrét számokban és nem valószínűségben gondolkodik. Egy híd vagy leszakad, vagy nem. Azt nem lehet mondani, nyugodtan menj át a hidon, mert valószínű nem fog leszakadni.
Ha többiből tárgyból rendben vagy, főleg a választott mérnöki kaon számítókra gondoltam, akkor nyugodtan.
Nálunk 2-es matekkal is voltak (hamarabb diplomázott az egyikük, mint én, akinek dicséretes volt a matekja:S)
Szerintem rossz a megközelítés.
Nem annak alapján kellene pályát választani, hogy valamiből rossz vagy -e, vagy sem, hanem hogy miből vagy jó.
A környezetes pályák szépek, meg ha szereted is a természettudományi tárgyakat, akkor ajánlatos ilyen irányban továbbtanulni.
Viszont mondok két példát:
- Fizikából minden félév elején vagy kapával, vagy 2-essel nyitottam, összes többi jegyem ötös volt. Mindig megkaptam az ötöst, de amikor megkérdeztem a fizikatanárom, hogy mi lenne, ha mérnöki pályára mennék, le akart róla beszélni, hogy nem fog az menni. (Lehet volt köze ehhez egy gyepes gondolatmenetnek is, miszerint nem jártam fizika fakultációra, ergo a tanár szerint nem jó fizikás vagyok.) Érdekes, nem volt különösebb bajom a fizikával egyetem alatt.
-> Te tudod, hogy érted -e, és szereted -e adott tárgyat vagy sem, nem a környezeted.
- Másik a húgom. Szereti a bioszt, de rühelli a kémiát és a fizikát. Jelentkezett a műegyetemre biomérnöknek, hogy ott majd bioszt fog tanulni. Nomármost az vegyészmérnöki kar. Nem tudom mennyit tudsz a kreditrendszerről. Ez egyfajta súlyozása a tárgyaknak. Az első félévben a 30 kreditje nagyjából alábbi módon oszlott el: 6-matek, 12-kémia, 4-fizika, 2-biosz, 6-egyéb. Tehát a biomérnök elnevezés megtévesztő, mert egyetlen tárgya volt bioszos, az is az összértéknek az 1/15-öd része. Nem tetszett húginak a sok kémia, oszt 2 félév után otthagyta, átment tanárnak.
-> Nézd meg a szak tárgylistáját is, ne csak a szak nevét.
tegnap 17:20. Így van.
Én még azt tenném hozzá, hogy nézd meg azt is , hogy miután végeztél mit szeretnél kezdeni magaddal? Lesz-e szükség a te szakmádra ? És főleg, hogy szeretnél-e egy életet azzal eltölteni ?
nagyon leoltottak feleslegesen ,biomérnöknek tanulok,VÉGIG 2es voltam matekból,és semmi bajom nem volt az egyetemi matekkal,tanulni kell ennyi
meg is szerettem
Ja és szerintem a körny. mérnökhöz inkább bioszt kémiát ajánlok ugyanis a kémiák a szóró tárgyak!
viszlát a BME-n :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!