3-as/4-es matekkal esélytelen és felesleges mérnöki karra jelentkezni? Egyáltalán milyen mérnökhöz kell a legkevesebb matek?
Egyetértek az előző válaszolóval.
Attól még nem esélytelen, csak nagyon meg fogsz vele szenvedni. Mindegyik mérnöki karon kell a matek, és nem csak a matek órákon, hanem valamilyen szinten minden tárgyban benne van. Szóval gondold át alaposan, hogy tudnád e így szeretni, élvezni amit csinálsz. Ez is fontos szempont.
Barátoméknál 120-ból 20-nak lett meg elsőre és 40-nek harmadszorra sem sikerült, most van aki újra felvételizik.
A fizika és mechanika ugyan ilyen kemény. Áramlástan, hőtan stb. minden hol számolni kell.
Nem akarok butaságot mondani, felvi-n megtudod nézni melyik tárgyak kellenek az adott szakhoz.
Milyen tanuló vagy egyébként? Nyelvvizsgád van?(az is pluszt jelentene még)
angol és töri emelt szinttel pont semmit nem érsz, ha mérnöknek jelentkezel. oda a matek kötelező és egy természettudományos tárgy a másik, amit kérnek.
egyébként ez nem olyan egyszerű, hogy szakközepes jegyekből lehessen következtetni arra, hogy mennyire fog menni az egyetemi matek. na persze ha végig bukdácsoltad a 4 évet, akkor felejtős, de egyébként nem megmondható. pl egyetemi matekban kevés a geometria (kivéve építész), valószínűségszámítás is inkább természettudományos vonalon és nem mérnöki szakokon van.
a legkevesebb matek a bölcsészmérnökhöz kell, őket a bölcsészmérnök egyetemen aka. BME oktatják.
Szép Napot!
Én 2-es matekkal mentem mérnökire, mindig bukdácsoltam. Igaz, hogy nálunk is 160 emberből kb 20-30-nak lett meg a matek, de következő évben görgetve a tantárgyat megcsináltam 4-esre!!!!!!!!!!!!!
Baromira jól ment a matek, deriválás, integrálás stb....a végén még én oktattam a csoporttársaimat is!
Nyugodtan menj!!!!Sok gyakorlás kell, az nagyon fontos!!!Szájbarágossan!!!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!