Hajó, vagy külföld? Felsőoktatás, vagy pénz és tapasztalat?
Pengeélen táncolok a pontszámommal, valószínű, hogy nem fognak felvenni a főiskolára amit megjelöltem. Szüleim/rokonok erőltetik, hogy próbálkozzak, de tulajdonképpen több kedvem lenne inkább külföldön dolgozni.. addig, ameddig még van hozzá kedvem. Nyelvérzékem nagyon jó, angolul szinte anyanyelven beszélek, szakmai végzettségem nincs, 18 éves vagyok, és most fogok kapni érettségi bizonyítványt.
Tapasztalt külföldről hazatérőket, esetleg még kinnt dolgozókat kérdeznék, és a hajó is nagyon motiválna (óceánjáró luxushajók elsősorban) Szakmai végzettségem nincs, középfokú nyelvvizsgával rendelkezem angol nyelvből.
Hajon meg nem dolgoztam, de eltem es vallaltam munkat kulfoldon - szerintem nyugodtan vagj bele ha nem jon ossze a felveteli, csomo helyre eljuthatsz, megismersz sok uj embert, penzt keresel... az allamilag finanszirozott feleveidet 35 eves korodig felhasznalhatod, tehat ha kesobb ugy erzed, visszaternel es megis egyetemre mennel, meg mindig teheted! en harmadev utan hagytam ki egy evet es mentem kulfoldre, de nem bantam meg. Igaz, szakiranyu vegzettseg nelkul szinte csak vendeglatos / bolti elado / fizikai munkat talalsz, de ha ilyen jo az angolod, mindenkepp erdemes belevagni. Eleg fiatal vagy, hajora szerintem ne menj meg, ami 18 evesen testhezallo melo lenne neked, az a live-in au-pair melo, ahol gyerekekre kell vigyazni altalaban (de olyat is hallottam h csak a kutyat kellett setaltatni minden nap:)). Csaladnal, jo esetben szinte csaladtagkent elsz, tehat nem vagy annyira kiszolgaltatott nem kell kulon szallast talalni (ami plusz egy lehetoseg lenne hogy lehuzzanak), persze figyelni kell nagyon, h kihez mesz. Az ilyeneknel altalaban a vezetoi engedely feltetel szokott lenni. Arra ugyelj, ne indulj el a vakvilagba, szervezd meg rendesen a dolgot, csak ugy menj, ha veszhelyzet eseten van penzed es lehetoseged, hogy visszagyere, azonkivul latatlanban ne irj ala semmit es ne adj penzt senkinek! Ne bizz feltetel nelkul akarkiben, akit nem ismersz kozelrol (utlevelet senkinek ne adj oda, pl), mert barmikor atverhetnek. Nem tudom fiu v lany vagy, de ha lany, meg inkabb legyel ovatos, fiatal csajokra kulonosen utaznak a szelhamosok.
De ha jol csinalod, megeri kimenni mindenkepp.
23 eves nemreg hazatert lany
Szia
Hajón még elvileg nem dolgozhatsz, 20, valahol 21 az alsó korhatár. Én is külföldet tervezek,a hajót meg mindenképp majd, de ha nem vesznek fel, 1 évet maradok sulimban, utána viszont... Go for it! Már alig várom.
Egy 18 éves lány, hasonló kilátásokkal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!