Munkatapasztalatot el lehet fogadtatni szakmai gyakorlatként egyetemen?
Ezt miért nem tőlük kérdezed meg?
Nálunk például simán elfogadják, de kérvényezni kell és egy csomó utánajárást igényel a dolog.
Kösz! Kérdeztem, és az volt a válasz, hogy.... mert nem. Logikus indokot nem tudott mondani a szakfelelős. Vannak nálunk is nyári gyakorlatosok, állítom, semmi értelme. Múlatják az időt....
Te mi csinálnál? Megkerülnéd a szakfelelőst, ést kérvényeznéd a dákánnál vagy a tanulmányi és kreditátviteli bizottságnál? Vagy???
Legfeljebb a tanulmányi osztálynál tudsz más tippet kapni. Ami a dékánt illeti, azért nehezen elképzelhető, hogy úgy gondolná, jobban értene a dologhoz, mint az oktató.
Ami a kreditátvitelit illeti: mindenfélét lehet kérvényezni, de tudod ki dönti el végül, miért volna jogos, hogy érvényes kreditet kapjál a szakodon? Bingó, eltaláltad: a szakfelelős. Ki más lenne?
Az a baj, hogy ennyiből nem derült ki számomra, ki milyen szinten áll az adott tanszéken.
Először szerintem bogarászd végig a tvsz-t. Könnyen lehet, hogy kitér erre is, csak a szakfelelős nem tudja.
Ha nem találsz semmit, akkor próbálj meg hatni a felelősre. Bár nem tudom, mennyire fog menni. Érvelhetsz azzal, hogy nincs is ennyi szabadságod, a kiesést ki fogja megfizetni.
De túl sok logikát ne várj. Nálunk pl. az a szabály, hogy a gyakorlatot 4(!) helyen kell eltölteni, mindenhol 2-2 hetet. Gondolhatod, mennyi értelme van. Mégse változtatnak rajta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!