Egyetemen mennyire szeretik a törtető hallgatókat?
Ez csak egy példa volt, tételezzük, a 4 oldal az rendes tudás, rizsa nélkül, kifejtve bőven, saját szavakkal, és saját "kutatás", utánaolvasás alapján.
Ez is nyalizás volna, ha valaki bejárkál 1-2 tanár óráira, felveszi mindig hozzá az órát, mert tetszik neki az a terület, meg a tanár előadása?
Normalis helyen bejarunk minden orara... Es nalunk mondjuk egy tanar egy targyat tanit - es nem is mindig ugyanaz tartja az eloadasokat. Csak gyakvez ugyanaz szigorlatig, ha nem varialnak vagy megy el kulfoldre...
Azt nem szeretik ha tobbet irsz. Tudom. 24000 katakteres beszamolot irtam 8000 helyett... nem orult neki a tanar, es tuti el se olvasta a veget, mondjuk 5-ost kaptam...
Egyebkent nem baj ha okos vagy es hajtasz, de amit ide irtal abbol en mar tuti nyalgepnek tartanalak, bocs, de ez volt a kerdes.
Melyik kar egyebkent?
Én is bejárok minden órára, bármilyen hihetetlen. Két tanár óráit szeretem kifejezetten, mert érdekes, de csak szabadonválasztott tárgyakat tartanak, így mindig felveszem hozzájuk, amit nem tudom furcsának tartanak-e, mert az övén kívül még ezer tárgy van ami felvehető. Kiscsoportos tárgyak max 10-15 fővel.
A dogánál meg egy átlag tételünk előfordul hogy 5-8 oldalas is lehet, de egy lazább tárgynál ha ír valaki egy oldalt, már ötöst kaphat, én meg szeretem leírni mindazt amit tudok, kifejtve, normálisan felvezetve. Én nyálgépnek nem tartanám magam, csak nem elégszem meg a kettesekkel-hármasokkal ;) Eltéről van szó egyébként.
Utolsó előttinek: ajándékot sem áll szándékomba vinni, sőt az oktatóval sem áll szándékomba beszélgetni, és koslatni utána. Szimplán csak a tárgyai érdekelnek.
Ha valóban érdekel az adott terület és a tudásért jársz az órákra, az becsülendő dolog. Kiemelkedően okosnak lenni valamiből szintén nem gáz. Az egyetem már nem általános iskola, itt már nem menő ellenállni mindenféle tudásnak, dacolni mindennel. Itt már elfogadott, ha valakit érdekel egy téma és abból minden tudást össze akar szedni.
Én is néha belekötök a tanár mondókájába, aztán megbeszéljük, kinek van igaza. Emiatt inkább kicsit felnéznek rám néhányan, hogy van annyi tudásom, hogy meg merem kérdőjelezni a tanárok egyes állításait. Persze nem kell túlzásba vinni, nem kell mindenen akadékoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!