A tanulási nehézség (helyesírási zavar) plusz pontnak számít a felsőoktatásba való bejutás esetén?
Hát pedig sajnos az összes hülye diszlexiásnak, diszgráfiásnak, diszkalkúliásnak mind-mind pluszpotokat osztanak ki.
Magyarul nem tud írni nem tud olvasni nem tud számolni rendesen, de azért plusz pontot adunk neki hogy jól menjen egyetemre.
Az egyetemen pedig a diszakármije miatt kérelmezi, és meg is kapja a nyelvvizsga mentességet...
Ez a magyar felsőoktatás ma.
Ezt az eszement baromságot.:(
Lehet, hogy maradi vagyok, de szerintem a felsőoktatásnak azt a célt kellene szolgálnia, hogy a legtehetségesebbeket képezzék tevább, nem azt, hogy minden hülyegyereket diplomához juttassanak.
Nem vagy maradi, valóban így kellene lennie, de nem.
Most megmutatnám az egyetemünkük a kérvényeket, amiket beadnak a nyelvvizsgakövetelmény-törlésre, de csak az egyetemi hálózatból elérhető az oldal.
De brutális... ... ...
Ez mind szép és jó csak nézd a másik oldalról:
Olyan emberek kezébe nyomnak diplomát akik nem tudnak rendesen írni olvasni vagy számolni. Akár egy mérnöki diplomát is megszerezhet így.
Sőt, ezt még plusz ponttal, és vizsgakedvezményekkel támogatják!
Elhiszem, hogy ők is teljesértékű emberek, soha nem is voltam ellene a fogyatékkal élőknek, nekem van mozgássérült kerekesszékes szaktársam, emberfeletti amit csinál. De Ő mozgásában korlátozott, esze megvan.
De érted, aki írni olvasni nem tud rendesen, annak adunk egy diplomát, ami valamilyen szinten a kvalitás igazolása? Egy olyan ember lesz diplomásan (optimálisn) aki embereket irányít, beiosztottai lesznek, és közben alapvető dolgokat nem tud helyesen leírni?
Ezzel értéktelenedik el mások diplomája is. Régen kiváltság volt a diploma, mostmár aki írni-olvasni nem tud azt is támogatják, hagy szeretten ő is diplomát :S
Kiscsillag, látom, neked sem erősséged a helyesírás.
(Az a baj, hogy az ilyen "különleges képességűek" paralimpiát csinálnak az olimpiából.)
Kiscsillag, tudod értelmezni ezt a mondatot:
Bocs a gépelési hibákért, kutyafuttában írtam?
Ha igen: Ne kötekedjél feleslegesen.
Ha nem: Rólad szól a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!