Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magántanuló szeretnék lenni,...

Magántanuló szeretnék lenni, azért mert elegem van a ostályombol ez már 2. iskola csupa bunkó, szemét emberek vannak itt tele van a iskola és azt akarom kérdezni hogy hogy lehetnék igy magántanuló milyen indok amivel engednek?

Figyelt kérdés

2012. jan. 25. 17:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A háziorvosnál érdeklődj...

Egyébként, nem kötekedésképpen, de az nem lehet, hogy nem csak az osztályodban kellene keresned a hibát?

2012. jan. 25. 17:21
 2/13 A kérdező kommentje:
nem mert ezek páran mindenkit nem hagynak én nem csináltam semmi olyat egyszerűen nem is értem na mind1 . házi orvos mit fog mondani vagy mit mondjak neki ?
2012. jan. 25. 18:54
 3/13 anonim válasza:
100%
Én első osztálytól magántanuló vagyok.Nekem van egy betegségem azért vagyok az.Hát nem lesz könnyű mert vagy valami betegséggel vagy mondjuk ha rosszul tanulsz és "korrepetálást" igényelsz akkor lehetsz magántanuló.De valami nyomós ok remélem segít.Saját tapasztalatom:azért nem jó magántanulónak lenni mert nagyon egyedül vagy.Remélem segítettem írd meg.
2012. jan. 26. 11:28
 4/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem írtad, hogy hány éves vagy? 16 alatt vagy fölött? Általánosba vagy középiskolába jársz?

De a konkrét kérdésedre válaszolva BÁRKI lehet magántanuló,ha a szülő kéri.

Az eljárás menete a következő:

- A szülőnek be kell nyújtani a magántanulóság iránti kérvényt az iskola igazgatójának.

- Az iskola igazgatójának 3 napon belül kötelessége továbbküldeni a kérvényt a területileg illetékes jegyzőnek.

- Ha a jegyző és a gyermekjóléti szolgálat nem talál olyan indokot ami miatt káros lenne számodra a magántanulóság, akkor a jegyző köteles megadni az engedélyt.

2012. jan. 26. 18:12
 5/13 A kérdező kommentje:
15 éves szakközép iskola
2012. jan. 26. 18:20
 6/13 A kérdező kommentje:
nem vagyok beteg akkor milyen indokkal lehetne?
2012. jan. 26. 18:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Akármilyen indokkal.

Elég ha a pl az anyukád azt írja, hogy magánúton szeretné, hogy a gyermeke tanuljon.

Nem kell hozzá semmi különleges indok.

Szeptembertől (ha akarsz) már átiratkozhatsz esti tagozatra is, mert a szeptemberben életbelépő új törvény szerint,abban a tanévben amelyikben a tanuló betölti a 16. életévét, már beíratkozhat esti tagozatra is (ha akar).

16. születésnapod után pedig kizárólag te döntesz mivel az új törvény szerint addig leszel tanköteles.

Mindenkire vonatkozik szeptembertől és nemcsak azokra akik akkor kezdik az iskolát (ahogy azt sokan gondolják).

2012. jan. 26. 19:20
 8/13 A kérdező kommentje:
értem köszönöm de miaz a indok amivel tuti elengednek? (100%)
2012. jan. 26. 22:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Mondom, hogy nem kell ahhoz különleges indok. BÁRKI lehet magántanuló!

Pl azt is írhatja anyukád, hogy te jobban tudsz úgy tanulni ha magad osztod be az idődet és egyéni tempóban veszed át az anyagot.

Vagy pl egy olyan lelki trauma ért téged az iskolában, hogy nem enged téged többet oda.....stb

2012. jan. 26. 23:02
 10/13 A kérdező kommentje:
de kell beszéltem a igazgatóbal erről ő mondta kell eléggé nyomos indok
2012. jan. 28. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!