Iskolában szavaló verseny indul.Az unokám szeretet volna indulni,de a tanárnéni nem engedte,mert,hogy nem szépen mondja el.Először az volt a kifogása,hogy nem a versenynek megfelelő verset mond,utána meg nem szépen mondja.Nem vagyok elfogult,de tényleg szépen tud minden verset előadni,akár egész mesét is.A kérdésem:Az iskola megteheti,hogy az osztály főnökkel választatja ki hogy ki mehet versenyre?Az iskola megszabhatja hány versenyző indulhat egy osztályból?pedig,csak ez egy iskolán belüli szavaló verseny,tehát,amelyik gyerek szeretne verset mondani,és tud is MIÉRT NEM INDULHAT?????
2012. jan. 23. 11:06
1/5 anonim válasza:
Ez nyilván a versenykiírástól függ. Ha úgy írták ki, hogy minden osztályból egy mehet, a legjobb, akkor persze, hogy dönteni kell valahogy.
Ha simán egy háziverseny, "jöjjön, akit érdekel" alapon, akkor meg nem szólhat bele.
2012. jan. 23. 11:17
2/5 anonim válasza:
Mivel iskolán belüli így megszabhatja persze.. nálunk általában osztályonként egy diák mehetett, amit egy osztályon belüli szavaló versennyel döntöttek el..
2012. jan. 23. 11:20
3/5 A kérdező kommentje:
hát igen így döntötte el,az osztályfőnök.....egy tanár....jeles tanuló amúgy az unokám.....és miben tehetséges talán én jobban tudom 9 év alatt eldönteni,mint az a tanár aki fél éve tanítja......de mindegy ...Albert Einstein biztos nem lesz belőle,de ember az biztos....mert mindig is arra tanítottam,hogy te csak maradj mindig ilyen.....de sajnos ahogy öregszik rá kell jönnie nem is olyan könnyű a felnőtte válás.....
2012. jan. 23. 11:55
4/5 anonim válasza:
A gyerek ezt csak akkor fogja tragédiának megélni, ha otthon is ezt látja.
Nem olyan nagy dolog egy ilyen iskolai szavalóverseny. Volt nála jobb, ez van. Legközelebbre gyakoroljon még többet, és akkor ő lesz a legjobb talán. Ez a dolgok rendje, előfordul, hogy van valaki, aki jobb.
Itt nyilván nem (csak) a tehetség volt a kérdés, hanem meghallgatták a gyerekeket, és kiválasztották azt, akit a legjobbnak ítéltek meg.
2012. jan. 23. 12:00
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,de unokám nagy örömmel várt az iskolánál.....mehet verset mondani....így aki akart mondani verset mindenki mehet.....tehát aki még akart az osztályból menni.....mind mehet...a mi osztályunk ilyen....mindenki szeret mindent csinálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!