Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diploma nélkül is tudok jól...

Diploma nélkül is tudok jól kereső állást találni ha felsőfokú nyelvvizsgám és OKJ-s szakmám lenne?

Figyelt kérdés
Idén elvégzem a 12. osztályt, de nem szeretnék továbbtanulni, szakmát szeretnék kitanulni, és jövőre letenném az emelt szintű angol nyelvvizsgát. Szerintetek így is tudnék majd állást vállalni, vagy mindenképp kell, hogy diplomát szerezzek?
2012. jan. 21. 22:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha már milliókat ölnek bizonyos szükségtelen szakokba, akkor pl. autóbuszvezető, nehézgépkezelő képzéseket miért nem támogatják? 500E Ft-jába kerül valakinek, hogy teherautó, vagy buszvezető legyen, pedig ugyanolyan szakma, mint az asztalos, vagy a villamosmérnök.
2012. jan. 23. 23:53
 12/18 anonim ***** válasza:
Abszolút egyetértek, pont ezért van szükség átalakításokra, és én ehhez sok sikert kívánok a kormánynak. Bár hirtelen sokként érte sok diákot a változás, de muszáj volt valamit tenni, és azt gondolom, helyesek és érthetőek a törekvések. A tálalás kicsit most rosszul sikerült, de majd meglátjuk az eredményt...
2012. jan. 24. 09:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább az olyan szakokat kellene ,,kiírtani", mint pl: szociális munka, andragógia, szociálpedagógia, szociológia, sportszervező, mert ezekkel aztán tényleg nem lehet munkát találni. Azért valljuk be, közgazdásznak még mindig megéri tanulni, lehet vele saját vállalkozást is nyitni, nem muszáj neked más cégénél dolgozz, de a tudás az alapvető a saját vállalkozásodnál...

Szociálpedagógust, meg sportszervezőt nem tudom hol keresnek, inkább az ilyen szakokat kellene leépíteni minimálisra...

2012. jan. 24. 12:07
 14/18 anonim ***** válasza:
12:07-es: de buta vagy. te hol élsz? honnan ez a "szakértelem". elképesztő milyen ostobaságokat gondolsz...
2012. jan. 24. 19:21
 15/18 anonim válasza:
Azért a sportszervező nem az, élni is kell a mozgás elengedhetetlen a fejlődéshez, nem minden a munka meg a pénz és pont ez a spirál hajtja nyomorba az embert, mindenki csak a pénzt keresi hol van több és az értékek csak annál nagyobb mértékben vesznek el... szakma jobb am
2012. jan. 25. 02:56
 16/18 anonim ***** válasza:

19:21-es én buta? :D:D Háhááá :D Köszi a bókot, de sajnos nem úgy van ahogy gondolod, el kell keserítselek :D Sportszervező, sportkommunikátor, nem keresett szakmák, higyjetek nekem :) van jópár ismerősöm aki elvégezte és Budapesten sem talál munkát vele, nemhogy vidéken. Igen kell belőlük, én nem azt mondtam, hogy nem, de nem 450 fő/egyetem arányban szerintem.

Szoc. munkával szintén ez a helyzet. Andragógiáról ne is beszéljünk...meg lehet nézni az andragógusok hol dolgoznak és mennyiért, ha egyáltalán dolgoznak a szakmájukban...

Úgyhogy, kedves 19:21-es buta vagy Te...

2012. jan. 25. 11:17
 17/18 anonim ***** válasza:

jó a színvonal 11:07-es. ezen nincs mit magyaráznod. ezzel csak megerősítetted, hogy milyen ostoba pénzmániás vagy. ha már ennyire nagy szakértő vagy akkor tudhatnád, hogy közgazdász diplomával kitörölheted a seggedet, ha te vagy az ötezredik. nem véletlenül csökkentették az állami létszámot.

és ha már itt nagyon mezőzöl az ismeretségi köröddel, akkor elárulom, hogy ismerek sportszervezőt, és nagyon király munka, csomót utazik, táborozik meg minden. ismerek szociális munkás hallgatót, és már most tudja, hogy lesz munkája. ja és nem egy közgazdászt ismerek, teljesen más foglalkozással. szóval inkább ne okoskodjál.

azért mert van néhány szerencsétlen ismerősöd, akik nem találnak munkát, azért nem kell a szakokat "kiirtani", ahogy te fogalmaztál.

de nem is értem mit vitatkozok egy ilyen beképzelt, pénzmániás "szakértővel".

2012. jan. 25. 18:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Jólvan nagyarcúak, én meg ismerek olyat, aki 8 általánossal milliomos! Na és akkor mi van???

Nem a végzettség teszi az embert, mindenre van pozitív és negatív példa, általánosítani ennyire nem kéne. Nekem soha nem lesz diplomám, nem is terveztem, hogy legyen, de nem tartok attól, hogy rosszabbul fogok élni, mint az átlag. Meg van a magamhoz való eszem, tudok spórolni, értek pár dologhoz, perfekt beszélek angolul, és ennyi. Aki diplomát akar, csak tessék, senki nem tartja vissza. Nekem nincs rá 5 évem, hogy egyetemre járjak, addigra egy csomó pénzt szeretnék keresni, nem csak költeni, mint sokan.

2012. jan. 25. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!