Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elsősegély vizsgára mennyi...

Elsősegély vizsgára mennyi kell tanulni?

Figyelt kérdés
Pontosan hogy néz ki egy ilyen vizsga? Kicsit elrettentett az 75 tétel. Azt mindet meg kell tanulni?
2012. jan. 21. 15:47
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem kell halálra tanulni magad, viszont tudni kell a 75 tételt, valamint nem árt néhányszor a könyvet is átfutni. Én a neten találtam néhány videót (mellkas-kompresszió, stabil oldal stb) és gyakorlatilag az elég is volt. A vizsga egyszerű, ha tudod átmész, ha nem akkor nem. Ne mondj orbitális hülyeséget, mert akkor nem csak, hogy kivágnak mint macskát sz@rni, de egy jót hahotázik majd a vizsgabiztos a többi vizsgázóval (nálunk ez volt).

Az én vizsgám így nézett ki:

Először is egy másik lány segítségével egymáson bemutattuk a stabil oldalt és az újraélesztést (mindennel együtt ,tehát hogy közelítem meg az eszméletlen beteget, egyáltalán honnan tudom, hogy eszméletlen stb).

Ezt követően húztunk 2 tételt. Az egyiket elmondani kellett, nekem itt a nyomókötést kellett. Itt igazából azt a két kulcsszót kellett elmondani, hogy spriccel a vér, tehát artériás, egyenletesen folyik, tehát vénás.

Aztán a babán bemutattam, hogy egy hasi sérültet milyen pozícíóba helyezek. Ezt a könyv szépségesen okosan leírja, azelőtt sosem gyakoroltam, de közbe mondtam, hogy ide nagyjából mit képzeljenek el :D szépen megdicsértek, minden jót kívántak és a kezemben a sárga kártyával távoztam.

Egy srác bement úgy , hogy szó szerint semmit sem tudott. Az első tétele az volt, hogy egy törött lábú sérültet hogy lát el. Megszólal: sínbe teszi. A VB vissza is kérdezett , hogy ő hord e mindig magával sínt vagy mi? :D tehát elég vicces volt... elmondom neked, hogy kb 4 órát tanultam rá. A kötéseket nagyon magold be (nem nehéz), valamint párszor a könyvet nézd át és kész :)

2012. jan. 21. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!