Elsősegély vizsgára mennyi kell tanulni?
Nem kell halálra tanulni magad, viszont tudni kell a 75 tételt, valamint nem árt néhányszor a könyvet is átfutni. Én a neten találtam néhány videót (mellkas-kompresszió, stabil oldal stb) és gyakorlatilag az elég is volt. A vizsga egyszerű, ha tudod átmész, ha nem akkor nem. Ne mondj orbitális hülyeséget, mert akkor nem csak, hogy kivágnak mint macskát sz@rni, de egy jót hahotázik majd a vizsgabiztos a többi vizsgázóval (nálunk ez volt).
Az én vizsgám így nézett ki:
Először is egy másik lány segítségével egymáson bemutattuk a stabil oldalt és az újraélesztést (mindennel együtt ,tehát hogy közelítem meg az eszméletlen beteget, egyáltalán honnan tudom, hogy eszméletlen stb).
Ezt követően húztunk 2 tételt. Az egyiket elmondani kellett, nekem itt a nyomókötést kellett. Itt igazából azt a két kulcsszót kellett elmondani, hogy spriccel a vér, tehát artériás, egyenletesen folyik, tehát vénás.
Aztán a babán bemutattam, hogy egy hasi sérültet milyen pozícíóba helyezek. Ezt a könyv szépségesen okosan leírja, azelőtt sosem gyakoroltam, de közbe mondtam, hogy ide nagyjából mit képzeljenek el :D szépen megdicsértek, minden jót kívántak és a kezemben a sárga kártyával távoztam.
Egy srác bement úgy , hogy szó szerint semmit sem tudott. Az első tétele az volt, hogy egy törött lábú sérültet hogy lát el. Megszólal: sínbe teszi. A VB vissza is kérdezett , hogy ő hord e mindig magával sínt vagy mi? :D tehát elég vicces volt... elmondom neked, hogy kb 4 órát tanultam rá. A kötéseket nagyon magold be (nem nehéz), valamint párszor a könyvet nézd át és kész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!