Holnap megyek elsősegély-vizsgára. Mire számítsak? Nem tudok sokat, a könyvet azért elolvastam.
előző jó, plusz ha miattad az adott szituációban akár "játszásiból" is meghalna a sérült, akkor húznak meg tuti. (nem olyanért, hogy felcseréled izgalmadban mit csinálsz először egy közúti tömegbalesetnél)
Igazából a legtöbb kérdés a józan észre megy rá.
Amit nézz át: a vérzések, és ezek csillapítása, kötözése. Ezeket tudnod kell. Én tavaly csináltam jogsit, nekünk még az újraélesztést sem kellett megcsinálni, bár a bábu ott volt a sarokban. Egy kis asztalra ki voltak pakolva egy mentőláda cuccai. Volt egy csaj, annyira izgult, hogy nem tudta elmondani a nyomókötést, de mondták menjen oda és mutassa be egy "vállalkozó szellemű sérülten". Hiba nélkül megcsinálta.
Nem kell gyakorlatban megcsinálni, esetleg akkor, mikor látják, hogy tudod, csak izgulsz, és hülyeséget beszélsz =). Nekem azért macerás lett volna egy 4 éves fuldokló gyereket keríteni a semmiből =).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!