Kb ez az eredmény elég?
Sokan csak azért mennek egyetemre ,hogy elüssék az időt,
hogy addig se dolgozzanak. Amikor még Szovjetunió volt.
A Szovjetunióban nem volt munkanélküliség, kötelező volt dolgozni, aki nem dolgozott bebörtönözték, nem volt szégyen szakmunkásképzőbe menni, ma meg már lehülyéznek ha valaki odamegy, de ott gazdagság se volt, és nem voltak ennyi hülye szakra jelentkező, Pl.: Sportszak, Informatikus, logisztikus, műszerész, "elektro technikus" , Régebben amikor én voltam iskolás, akkor az osztályból szinte mindenki szakmunkásképzőbe ment ,akkoriban az nem volt szégyen. Az informatikus rég telített szakma, semmi értelme, meg a kereskedelem marketing szakoknak sincs értelme, ide juttonk, ezért mondtam nem kell ennyi álmot kergetni.
Régebben sokan mentek cipőfelsőrész készítőnek, hegesztőnek, villanyszerelőnek,kőművesnek, ácsnak. De ma már senki nem akar dolgozni, nekem egy barátom gyárban dolgozik, mellette pszichológusok , mérnökök, közgazdászok dolgoznak ,akik mind egyetemre mentek, az egyik több mint 200km-el távolabb Győrben végzet, és ő is ott van mellette, ő mondta ezért kell a diploma. Azért durva már mindenki egyetemre akar menni, lenézik a fizikai munkásokat, engem is lenéznek, hogy vasutas vagyok, de nem érdekel, büszkén vállalom ,hogy vasutas vagyok. Mindenki ilyen eszmében él ,ha elvégzi az egyetemet szarni fogja a pénzt utána meg milliókat keres, utána meg megy egy gyárba dolgozni. Meg nem kell lenézni a szakmunkásokat , így engem se kell lenézni, Magyarországon ide jutottunk ,hogy lenézik a munkásokat, proletárokat. Ide juttattunk a Szovjetunióban a Lada gyár 70 ezer munkást foglalkoztatott, gyár óriások voltak ott. Azt is utálom ,hogy nem csak ebbe az országban sok helyen sokan lenézik akinek kicsi autója van, engem is attól ,hogy kocka Ladám van és legalább van autóm. A volt nagy Szovjetunióban nem volt szégyen Ladával járni, most már Oroszország van, pontosabban Orosz Föderáció ott se szégyen,hogy régi autód van. Sok V.I. Lenin könyvet olvastam, de az életre adok.
Kérdező mérlegeld , melyiket akarod, 70 ezer forintért gyárban dolgozol, diplomával, ----VAGY---- inkább vasutas leszel , keresel havi átlag vasutas 130 ezer forintot.
Gondolkozz el. A jövőd a tét.
Sok sikert.
Na akkor most Én is kifejtem.
1.A felsőoktatással kapcsolatban egyetlen főiskolán megszerzett valami orvosi diplomára gondoltam...
2.Egy szóval nem mondtam ,hogy az szakmunkásokat lenézem de baj ha Én nő létemre talán nem szakmunkás szeretnék lenni?
3.Annyi a bajom hogy itt ahol Én élek vagy nagyon kemény gimi van,vagy nagyon sz@r szakmunkás(itt nem azt értem hogy a szakmunkásképző a szar hanem az hogy úgy engedik át a diákokat hogy apuci bemegy és elintézi hogy ne húzzák meg a gyereket)na és vannak a szakközépek..evvel annyi a baj hogy az összes gazdasági és nekem nem megy olyan jól a matek...Most mond meg akkor kitűnővel mennyek szakmunkásba? Talán érted már hogy mire gondoltam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!