Kinéz az ismerettségi köröm azért, mert nem mentem felsőoktatásba, ez tényleg ilyen gáz lenne?
Szinte kivétel nélkül minden ismerősöm valamilyen felsőoktatásban netezget egész nap a 400 ezres laptopján... Én nem mentem, nem is jelentkeztem, pedig nem lett olyan kevés pontom, de egyszerűen éreztem, hogy nekem nem menne. Oké, hogy még nem próbáltam, de nem látom értelmét beleölni csomó pénzt egy elbukott félévbe.
Ez most komolyan ilyen vérciki lenne, hogy lassan már ujjal mutogatnak rám?
Szerintem csak olyan tesz fel ilyen kérdést, akit zavar hogy nem tanul felsőoktatásban. Különben minek foglalkoznál ezzel, hogy ciki-e vagy sem. Ha boldog vagy leszarod hogy ki mit gondol.
Sőt mondok mást: az én baráti társaságomba vannak leendő mérnökök, egy orvos, egy magyar tanár, egy jogász, egy fodrász és egy szobafestő-mázoló. Mindenki szereti amit csinál/tanul és egyiknek sincs eszében lenézni a másikat semmiért.
"de egyszerűen éreztem, hogy nekem nem menne. Oké, hogy még nem próbáltam, de nem látom értelmét beleölni csomó pénzt egy elbukott félévbe. "
Ez egy nagyon nagy baromság, hogy így gondolkodsz. Az nem ciki, hogy nem jársz egyetemre, de ez igen. Ennek semmi értelme. Tudod mennyi buta ember tanul felsőoktatásba??? Hát rengeteg! Miért pont te ne tudnád végigcsinálni?! És még ha el is kezded és útközben rájössz hogy nem megy vagy nem is érdekel... na és? Legalább megpróbáltad!
Ha meg eredetileg sem akartál továbbtanulni, akkor meg tegyél azért, hogy boldogak és elégedettnek lássanak, és tuti hogy senki se fog egy árva szót sem szólni rád, maximum irigységből.
És nem kell ehhez 400 000-es laptop.
Hidd el, hogy meg tudnád csinálni, ha akarnád. Nem kell zseninek lenni egyáltalán, és mint mondtam, tényleg sok a buta ember. Neked pedig az írásból látszik, hogy egy kicsit sem vagy buta.
Az anyagiak már nehezebb ügy. Próbálj meg a lakóhelyedhez legközelebbi intézménybe bejutni, kaphatsz szociális ösztöndíjat, tanulmányit is ha jól tanulsz, könyveket a könyvtárból és fénymásolással szerezhetsz be. Egyszóval ha ügyesen csinálod, megoldható.
A kérdésedet pedig szerintem te magad válaszoltad meg: nem ciki, csak te érzed cikinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!