Valtanal orvosirol orvosira?
A csaladommal,volegenyemmel Szlovkiaban elunk, jelenleg 22 eves vagyok. Felvettek tavaly ide orvosira, 100%-os felvetelit irtam,halasztottam ezt az idei evet,aminek nyomos oka volt sajnos,es dolgoztam. A volegenyem es a csaladom olyan munkalehetoseget kapott Svedorszagban,hogy mind kitudnank menni,en is,es nekem eleg lenne tanulnom. Mar utana jartunk,ott csak svedul indul orvosi,elotte 1-2evet ki kellene hagynom,hogy elsajatitsam a nyelvet. A szlovak oktatas,ahogy az osszes kelet-europai(magyar,roman,ukran) nem egy szinvonalas Europaban,ha szakertok velemenyet olvasgatom az interneten,konyvekben.
Elonye: Mind egyutt lehetnenk.
Hatrany: Ki kellene 1-2evet hagynom, nem tuti,hogy felvesznek,de en hiszek abban,hogy aki tesz erte,azt felveszik,es ha nem vesznek fel elsore,felvesznek masodjara.
Engem semmi nem kot az orszaghoz, sot utalok itt elni,baratnoim sincsenek,es ha elmennek kollegiumba kenyszerulok,mellesleg sokan csak azert utalnak,mert magyar vagyok. Viszont legalabb mar bent vagyok. Ha ok elmennek,max evente 1x fogom oket latni,mert se idom,se energiam nem lesz meglatogatni oket.
Svédország nagyon szép ország. Az emberek nem olyanok mint itt.. van bennük szeretet.
Mivel van benned elég motiváció (a biológia 100%-os érettségi ezt bizonyítja) szerintem menj ki Svédországba.
Ahhoz, hogy kimenj Svédországba már most elkellene kezdened tanulni svédül! Ha menne már a nyelv, sokkal könnyebben megtudnád tanulni a kifejezéseket. A másik tantárgy, ami ugye a kémia az meg ugye univerzális, azzal nem lehet problémád.
A helyedben én mindenképpen kimennék.
Szia!
Koszonom a valaszod. Ez nem biologia erettsegi volt,hanem felveteli az egyetemen, abbol irtam 100%-ot. Meg nem tudok svedul, de 1 honapon belul koltoznek, ott meg apu beiratna egy nyelvtanfolyamra. Atgondoltunk mar mindent,es mindent bekalkulaltunk, mindennek utana jartunk, hogy kerulhetnek vissza az egyetemre, mivel atjelentkezes nem letezik. kb 1-2evet kellene kihagynom,es kemeny tanulassal,ha tenyleg napi 6-8 orat tudnek foglalkozni vele,akkor menne. Persze Svedorszagban meg nehezebb a felveteli,ezert kulon rafekudnek meg a kemiara,biologiara es fizikara (3targybol van felveteli),de hiszem,hogy menne,csak elsore olyan butasagnak tunik "eldobni",hogy mar bent vagyok, de azt hiszem inkabb megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!