Mit tesznek azok a családok, akik nem engedhetik meg gyermekük főiskolai tanulmányainak finanszírozását?
Megmondják a gyereknek, hogy tanuljon szakmát és azzal helyezkedjen el. Aztán a gyerek csodálkozik, hogy többet keres, mint a divatfőiskolákon diplomát szerző egykori osztálytársai.
Esetleg a gyerek érettségi után elmegy 1-2 évre dolgozni, spórol egy kis pénzt, abból vág bele vagy egyetem mellett dolgozik. Ha ez nem elég, felveszi a diákhitelt és megpályáz mindenféle szociális támogatást - ha van valami haverja az egyetemen, meg is kapja. Ebből elég jól járhat, mert kap rendszeres havi apanázst, bekerül koliba, ami azért olcsóbb, mint egy albérlet (már ha nem tud bejárni) és ha az otthoni önkormányzat nem koldusszegény, még onnan is kaphat jegyzettámogatást és hasonlóakat. Sőt, vannak mindenféle alapítványi ösztöndíjak is. Persze ettől még nem jön össze mindenkinek, hogy a felsőoktatásban tanuljon.
már ne mazért, de még egy csomó más szak van, miért nem jelentkeznek oda?
én is 5 évig arra készültem eddig hogy közgazdásznak megyek, és most teljesen be vagyok rezelve, hogy nem vesznek fel az álomszakomra, pedig nem vagyok buta, erős suliba járok nagyon 5-ös átlaggal, nyelvvizsgával, lesz egy emeltem is, és még így is félek
csináltam magamnak több vésztervet, hogy mi lesz ha, szerintem ezt más is megtudja csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!