Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tesznek azok a családok,...

Mit tesznek azok a családok, akik nem engedhetik meg gyermekük főiskolai tanulmányainak finanszírozását?

Figyelt kérdés
Hogy oldják meg?

2012. jan. 7. 21:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Megmondják a gyereknek, hogy tanuljon szakmát és azzal helyezkedjen el. Aztán a gyerek csodálkozik, hogy többet keres, mint a divatfőiskolákon diplomát szerző egykori osztálytársai.

Esetleg a gyerek érettségi után elmegy 1-2 évre dolgozni, spórol egy kis pénzt, abból vág bele vagy egyetem mellett dolgozik. Ha ez nem elég, felveszi a diákhitelt és megpályáz mindenféle szociális támogatást - ha van valami haverja az egyetemen, meg is kapja. Ebből elég jól járhat, mert kap rendszeres havi apanázst, bekerül koliba, ami azért olcsóbb, mint egy albérlet (már ha nem tud bejárni) és ha az otthoni önkormányzat nem koldusszegény, még onnan is kaphat jegyzettámogatást és hasonlóakat. Sőt, vannak mindenféle alapítványi ösztöndíjak is. Persze ettől még nem jön össze mindenkinek, hogy a felsőoktatásban tanuljon.

2012. jan. 7. 21:19
 2/8 Nesszike válasza:
Szociális támogatásra elég jól szoktak fizetni, és ott van a burza (bocs ha nem jól írom) ösztöndíj is amit a településen fizetnek. Egy-két egyetem elég jó ösztöndíjat is fizet, meg még ajánlott a diákhitel. Meg persze az egyetem mellett is lehet munkát vállalni, sok olyan is van ahol lehet tárgyalni hogy mikor mész be. Érdemes körbenézni ilyen esetekre. És persze koliba kell menni nem albiba az sokkal olcsóbb.
2012. jan. 7. 22:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Elég sok ösztöndíj van a felsőoktatásban, és így havonta akár 50.000-60.000HUF-t is össze lehet szedni! Érdemes körüljárni pl: Bursa Hungarica-t, és a felsőoktatási intézmény saját ösztöndíjait. Erről nem nagyon adnak tájékoztatást, ezért érdemes alaposan utána keresni interneten, hogy milyen lehetőségek vannak egy nappali tagozatos diáknak! :) (tapasztalat)
2012. jan. 7. 22:58
 4/8 anonim ***** válasza:
....apropó, egyetem mellett tényleg lehetne dolgozni, csakhogy az anyag terjedelme olyan nagy, hogy azt meg is kell emészteni :)
2012. jan. 7. 23:00
 5/8 anonim ***** válasza:

már ne mazért, de még egy csomó más szak van, miért nem jelentkeznek oda?

én is 5 évig arra készültem eddig hogy közgazdásznak megyek, és most teljesen be vagyok rezelve, hogy nem vesznek fel az álomszakomra, pedig nem vagyok buta, erős suliba járok nagyon 5-ös átlaggal, nyelvvizsgával, lesz egy emeltem is, és még így is félek

csináltam magamnak több vésztervet, hogy mi lesz ha, szerintem ezt más is megtudja csinálni

2012. jan. 7. 23:04
 6/8 anonim ***** válasza:
szoctámot és tanulmányi ösztöndíjat csak államilag támogatott kaphat és kap.
2012. jan. 7. 23:10
 7/8 anonim ***** válasza:
bursaval meg jó ha 3ezret kap az ember.
2012. jan. 7. 23:10
 8/8 A kérdező kommentje:
köszike
2012. jan. 8. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!