Ilyen sok ember teheti meg ebben az orszagban, hogy kulfoldon tanulhasson?
Figyelt kérdés
Nem irigykedes,meg csak lebeszelni se akarok senkit, de en azt hittem sokkal kevesebben tehetik ezt meg. Usaban es Nagy-Britanniaban a tandijak az egekben jarnak, Skociaban nem kaphat europai diak diakhitelt, "csak" ingyen tanulhat, ami itthon egy kb 400 ezret kereso programozo fizeteset emeszti fel also hangon, Skandinaviaban(Finnorszag,Svedorszag,Dania,Norvegia) maga az elet tobbe kerul, mint itthon barmelyik szak, kb ketszerese megy el egy diaknak,mint Skociaban vagy Nagy-Britanniaban! Raadasul tevhit,hogy lehet angolul tanulni, 1-2 szakot kiveve. Nemetorszagban meg egy masik tartomanybol jovo erettsegijet se mindig fogadjak el,nem hogy egy magyaret. Ezt a kerdest csak azert tettem fel, mert egyre tobb ilyen kerdest olvasok. En sok helyen eltem,de egyik helyen se tanulhattam mikor elindultam az eletben,pont emiatt. Nem sajnalom attol,aki megteheti. De vajon csak ugy kiirjak a kerdeseket, vagy tisztaban vannak ezzel? Tehat az nem baj,ha a felveteli eljarast kerdezgetik, mert ez pont egy olyan oldal,ahol lehet kerdezni. De en ha nem engedhetnem meg magamnak, akkor eleve el se jatszanek a gondolattal,ha meg igen,ertelemszeruen nem itt kerdeznek. Viszont a lenyeg: Szerintetek az ilyen kerdest feltevok hany szazalekanak van egyaltalan elmeletben lehetosege a tovabbtanulasra kulfoldon? Nagy-Britanniat es Irorszagot kiveve,ahol tenyleg elkezdheted kb 200-300 ezerbol. Ugye ezt ugy gondolom,hogy kimesz es valahogy kivarod,amig megkapod az elso hiteled.2012. jan. 6. 21:36
1/7 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam,hogy Skandinaviaban, Ausztriaban, Nemetorszagban magyar diak max magyar diakhitelt vehet fel,ami 600 ezer lesz most per ev,eddig 400 volt,es hat ennyi nemet teruleten 2 honapra,Skandinaviaban 1 honapra,ha eleg.
2012. jan. 6. 21:40
2/7 anonim válasza:
Meg lehet tenni, csak utána kell járni. Léteznek különféle ösztöndíjak, amire lehet pályázni. No meg kinn is lehet diákmunkát vállalni, kinti fizetésért!
3/7 anonim válasza:
szerintem a többség olyan országba jelentkezik ahol ingyenes a felsőoktatás. nekem több ismerősöm is Ausztriában ill. Glasgow-ban tanul. itthon fizetősön sokkal rosszabbul jönnének ki mint külföldön jelenleg...
4/7 A kérdező kommentje:
Itt tobben irtak az orvosit. Az meg Skociaban is fizetos, a legtobb "ingyenes" kepzest nyujto orszagban az orvosi a kivetel,mellette dolgozni se lehet,mernoknek tanultam,szerintem amellett se. Bolcsesznek meg kb mind1 hol tanul az ember. Jogot csak ott erdemes elkezdeni,ahol tuti le is telepszik az ember,tehat nem azt kell nezegetni,hogy hol ingyenes es hol nem.
2012. jan. 7. 08:59
5/7 A kérdező kommentje:
Valamint 4 oras diakmunkabol(mert ott betartjak,hogy tobbet nem dolgozhatsz) annyira el meg,mint itthon.
2012. jan. 7. 09:16
6/7 A kérdező kommentje:
marmint ha itthon is csak 4 orat dolgozik
2012. jan. 7. 09:17
7/7 anonim válasza:
Azert itt Svedben egy 4 oras allasbol meglehet elni amennyiben az ember ingyenes szakon tanul. igaz most megszigoritottak, kevesebb az ingyenes, vagy meg is szunt, de eddig volt. Es abbol meg jol kilehet jonni, akarhogy is szamolom!Meg akkor is ha egy egyszobas lakasod van egy normalis helyen. Vagy szobat berelsz. Mas orszagban is gondolom hasonlo a szitu ami nyugateuropa orszag. nyelvet kell beszelni, es talpraesettnek kell lenni, es keresni kell melot. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!