Az építőmérnöki szak mennyire lányos szakma?
Idén szeretnék jelentkezni építőmérnöki szakra(környezetire), de nem tudom hogy mennyire lányos szakma és hogy egyátalán mennyi lány szokott rá jelentkezni
egyébként mit ajánlanátok mire ajánlatos szakosodni?
Nem mondanám, hogy lányos, de viszonylag már elterjedt lányok körében is. Az arányok persze még mindig a fiúk javára dőlnek. A lényeg, hogy nagyjából senki nem fog kivételezni a lányokkal. Ha 15 kilós műszereket kell cipelni, akkor nem fogja megkérdezni a tanár, hogy te törékeny lányként hogy oldod meg ezt. :)
Van, hogy sárban, esőben kell kint mérni, vagy is nem muszáj, de ha nincs meg minden mérés, akkor bukta, szóval néha kénytelen az ember. Nálunk előfordult, hogy térdig érő hóban ácsorogtunk kint órákat, de olyan is, hogy úgy eláztunk, hogy kúráltuk magunkat egy utána két napig, nehogy betegek legyünk. Mérőtáborban edzették az idegeinket rendesen. A vezető tanárok kivétel nélkül mindenbe belekötöttek, letörték a szarvakat, minden önbizalmat összetörtek mindenkiben. Nálunk spec. nem igen volt olyan lány, aki ne bőgött volna egy sort. Én erős idegrendszerű lánynak tartom magamat, de egy hét után, hulla fáradtan, idegesen, stresszen, nulla önbizalommal, bizony nekem is volt egy pillanatom amikor ki kellett mennem a friss levegőre, mert majdnem sírásba torkollott a feladat. Egyszóval SENKIT nem érdekel, hogy te nő vagy vagy sem, SEMMIBEN nincs kivitelezés, ami nem rossz, mert legalább megedződik egy kicsit az ember, ugyanakkor nem is gyenge és hisztis plázacicáknak való szak. :)
Szakosodni arra érdemes, ami érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!