Milyen szakma/szak való egy humán beállítottságú embernek? Mit gondoltok?
Szia kedves kérdező!
Át tudom érezni a helyzetedet, én is humán beállítottságú vagyok. Sajnos tényleg nehéz nekünk a mai világban. :(
Azt mondod, a nyelvek érdekelnek. Arra még nem gondoltál, hogy esetleg külföldön járj egyetemre? Garantáltan többet keresnél kint, mint itthon.
Az ügyvédi pályát is tudnám javasolni, oda ha jól tudom irodalom és történelem emelt szintű érettségi szükséges.
Esetleg nem érdekel valami reál tantárgy? Például én az irodalom mellett nagyon szeretem a biológiát. :) Megkönnyítenéd a dolgod, ha más irányba is el tudnál mozdulni.
De én még mindig azt mondom, hogy egy bölcsész diplomával is el lehet helyezkedni, csak egy kis talpraesettség kell hozzá. Ha úgy érzed, a nyelvek az, amivel szeretnél foglalkozni, akkor merd végigcsinálni! A legfontosabb, hogy szeresd a munkád, ezt mindig tartsd szem előtt! Ha nem is keresed agyon magad, legalább azzal a tudattal mész be reggelente dolgozni, hogy élvezed, amit csinálsz. Hidd el, ez mindennél többet ér.
És ne keseredj el, húsz évesen még nem maradtál ki semmiből. Pont hogy fiatal vagy még, előtted az élet. Rengeteg lehetőséged van arra, hogy azt tanuld, amit szeretsz.
Hajrá! Én szurkolok neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!